Nieuws13.02.2018

Gustor MeatBoutique is voor de echte vleesliefhebbers


Voor het beste vlees hoef je niet meer naar de slager om de hoek, maar dat bestel je nu ook gewoon via internet. Gustor MeatBoutique gaat als een van de eerste slagers nu ook online topkwaliteit vlees aanbieden. Van 100% raszuivere Japanse Black Wagyu tot krokodillenstaart uit Zimbabwe. Het komt allemaal voorbij.

Goed stuk vlees

Bij een goed stuk vlees komt heel wat kijken. Zo is er het ras, de kleur, de geur en het vetpercentage. En de kwaliteit hangt ook af van welk stuk vlees van het dier wordt aangeboden en hoe het vlees gesneden wordt.

Maar wat veel Nederlanders niet weten is dat vlees dat wordt aangeboden lang niet altijd raszuiver is. Het gaan dan bijvoorbeeld om gekruiste runderen. Bij Gustor MeatBoutique belooft men nu altijd vlees aan te bieden dat van 100% raszuivere kwaliteit is.

De shop is een online vleesparadijs voor iedereen die geen standaard stukje vlees zoeken.

<em>Rubia Callega Entrecote<\/em>
Rubia Callega Entrecote

Rubia Callega Entrecote

Wel eens gehoord van een stuk vlees met de parfum van foie gras en diepe smaken van boter, kruiden en noten? De zilte weiden langs de Atlantische kusten van Galicië, de ecologische kweekwijze, de lange droge rijping en de robuustheid van het vlees zijn verantwoordelijk voor de culinaire eigenschappen van de Rubia Callega Entrecote.

<em>Japanse Black Wagyu<\/em>
Japanse Black Wagyu

Voor ieder wat wils

Zo is ook de dry-aged hamburger absoluut niet te vergelijken met een normale hamburger. Het is een hamburger gemaakt van drie soorten rund: de gerijpte Holstein, Rubia Gallega en Vache Flamande. Grof gemalen en alleen op smaak gebracht met wat peper en zout om de typische nootachtige smaak van het gerijpte vlees tot zijn recht te laten komen.

Naast al dat rundvlees is er voor de liefhebber ook vlees van het varken, wild, gevogelte, lam, kalf en biologisch vlees in de MeatBoutique verkrijgbaar. Ook de ‘vergeten stukken’ als runds- en varkenswangen, longhaas en bavette zijn in het online vleesparadijs te koop.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Verder lezen over Vlees

Is dit de lekkerste hamburger van Nederland?

Voor goede hamburgers kan je altijd terecht bij het inmiddels gerenommeerde Ter Marsch & Co. Ze bakken daar al een tijdje prijswinnende burgers. En daar komt nu een nieuwe en toch ook prestigieuze titel bij. Namelijk die...

Food09.01.2024

Is dit de lekkerste hamburger van Nederland?

Minder vlees eten met Ballo’s: vegan alternatief voor de gehaktbal

Het idee is dat we met zijn allen wat minder vlees gaan eten omdat dit zo belastend voor het milieu is. Voor de een geen enkel probleem. Voor de ander iets dat niet werkt, wat een goed stuk vlees op zijn tijd is toch wel...

Food02.12.2023

Minder vlees eten met Ballo’s: vegan alternatief voor de gehaktbal

Vjèze Fur swapt ballen
​Waarom je niet hoeft te aarzelen met wagyubeef op de BBQ

Wagyuvlees is een wat duurdere vleessoort en dat heeft er alles mee te maken dat het rund waarvan dit vlees wordt gemaakt aan zeer strenge regels moet voldoen. Deze runderen zijn een speciaal, Japans ras dat enige tijd z...

Food28.06.2023

​Waarom je niet hoeft te aarzelen met wagyubeef op de BBQ

Edelhert uit de Oostvaardersplassen weer verkrijgbaar bij Grutto

De Nederlandse natuur heeft veel moois te bieden, zoals de Oostvaardersplassen. Daar vertoeven inmiddels een zeer groot aantal edelherten en in het kader van de biodiversiteit moeten er begin dit jaar 1.600 worden afgesc...

Nieuws06.03.2023

Edelhert uit de Oostvaardersplassen weer verkrijgbaar bij Grutto

Gastronomisch genieten bij Gastrovino Harboury in Tilburg

Op Eatly is al het een en ander over Gastrovino gepubliceerd. Van de zomer was er een grote verrassing: er was een winkel in Tilburg en wel in de Piushaven (sowieso een mooi stuk van de stad). Restaurant Harboury heeft t...

Hotspots14.12.2022

Gastronomisch genieten bij Gastrovino Harboury in Tilburg

Redefine Meat herdefinieert de beleving van plantaardig vlees wereldwijd

Het lijkt erop dat er weer een échte innovatie is op het gebied van plantaardig vlees. Na Londen, Berlijn en Amsterdam zijn nu in de horeca door heel Nederland en bij toeleveranciers producten van Redefine Meat verkrijg...

Food22.10.2022

Redefine Meat herdefinieert de beleving van plantaardig vlees wereldwijd

Dit is de snelste manier om vlees te ontdooien

Op de School voor Journalistiek heb ik altijd geleerd dat veel onderwerpen voor artikelen uit je eigen verwondering voortkomen. Zo had ik gister een gevalletje dat de planning op het laatst moment wijzigde en ik even sne...

Food05.05.2022

Dit is de snelste manier om vlees te ontdooien

Consumentenbond: ‘Mager rundergehakt soms vetter dan spareribs’

De hoeveelheid artikelen die de laatste tijd zijn geschreven over producenten die klooien met hun producten is niet meer op een hand te tellen. De Consumentenbond doet met een nieuw onderzoek weer een duit in het zakje,...

Nieuws29.04.2022

Consumentenbond: ‘Mager rundergehakt soms vetter dan spareribs’