Een shotje tequila: alle ins and outs

Een shotje tequila: alle ins and outs

Vorig artikel Volgend artikel

Al eerder lieten we jullie weten dat uit onderzoek blijkt dat je van tequila drinken afvalt! De agavesuiker in tequila zou ervoor zorgen dat je bloedsuikerspiegel verlaagt, vooral bij mensen met diabetes type 2. Allemaal leuk en aardig, maar hoe wordt tequila eigenlijk gemaakt?

Hoe wordt tequila gemaakt?

In de onderstaande video zie je precies in stappen hoe de agave planten gesneden worden, vervolgens richting de fabrieken gaan en het feit dat het maar liefst drie jaar kan duren om de juiste specifieke smaak te creëren. Daarnaast kan het drankje slechts in vijf(!) speciale steden in Mexico gemaakt worden, het is dus redelijk exclusief.

De planten groeien zeven jaar en worden vervolgens door ervaren "jimadores" gesneden. De overblijfselen worden daarna in een oven geschoven, waar de suikers gebakken worden. Uiteraard moet er ook nog 40 procent alcohol aan toegevoegd worden. Vervolgens wordt de smaak bepaald en aan de hand daarvan wordt de drank twee maanden tot zelfs drie jaar in vaten opgeslagen. Et voilà! Er gaat dus heel wat vooraf aan jouw shotje tequila. Check de video hieronder!

Photocredits: Fotolia / Brent Hofacker

Denise van Kalmthout

Denise studeert communicatie in Tilburg en is blogger voor StyleCowboys. Je kunt haar altijd wakker maken voor een flinke portie sushi, reizen of seri...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies