De Vegetarische Slager zet tanden in plantaardige zuivel

De Vegetarische Slager zet tanden in plantaardige zuivel

Vorig artikel Volgend artikel

Jaap Korteweg en Niko Koffeman, oprichters van De Vegetarische Slager, zijn een nieuw bedrijf begonnen: Those Vegan Cowboys. Het doel? Plantaardige zuivelproducten ontwikkelen. Daarvoor verwachten ze zeven jaar de tijd nodig te hebben om die op schaal te produceren en op de markt te brengen.

Het idee is om plantaardige melk, kaas en yoghurt te produceren die hetzelfde smaakt als zuivel van een koe, zonder dat er een koe voor nodig is. Korteweg over deze missie: “De ontwikkeling van een roestvrijstalen koe waar gras in gaat en melk uitkomt, zonder het gedoe met dieren, is een langgekoesterde wens van me. Nu Unilever onze droom om De Vegetarische Slager de grootste slager ter wereld te maken overgenomen heeft, kunnen wij ons naast het werk voor de Slager richten op een volgende doorbraak.’’

Ecologische voetafdruk

Daarnaast is het de bedoeling om op deze manier de ecologische voetafdruk van de zuivelindustrie te verkleinen door minder gebruik van land en uitstoot van broeikasgassen. Ook is het de bedoeling om de plantaardige zuivelproducten gezonder te krijgen met minder verzadigde vetten en dat ze ook geschikt zijn voor mensen met een lactose-intolerantie.

Uit de ervaringen die is opgedaan bij De Vegetarische Slager weten beide heren dat dit niet iets is wat binnen een jaartje geregeld is. Ze trekken daarom aardig wat tijd uit om het te realiseren. Korteweg hierover: “We trekken er zeven jaar voor uit, al hopen we al eerder op kleinere schaal iets lekkers te presenteren.”

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies