De Librije wint Grand Concours Bollinger 2019

De Librije wint Grand Concours Bollinger 2019

Vorig artikel Volgend artikel

Tijdens de Vakbeurs Gastronomie in de RAI Amsterdam heeft restaurant De Librije de eerste editie van het Grand Concours Bollinger gewonnen. De wijn-spijscompetitie werd georganiseerd door The Wine & Food Association in samenwerking met Champagne Bollinger.

De wedstrijd vond afgelopen week plaats tijdens de vakbeurs en in totaal gingen zes restaurants met elkaar de strijd aan. De andere finalisten waren: FG Restaurant - Rotterdam**, De Nederlanden - Vreeland*, Voltaire - Parc Broekhuizen - Leersum*, Zarzo - Eindhoven* en Taiko Restaurant - Amsterdam.

De gerechten

Chef Lars Aukema en sommelier Sabas Joosten presenteerden namens De Librije als voorgerecht: langoustine met tomaat, Thaise basilicum en grapefruit. En als hoofdgerecht: Ermelose eend met hooi, gefermenteerde sinaasappel en macadamia.

Daarmee won het team van De Librije een prijs ter waarde van 7.500 euro: daarvan was 2.500 euro voor de beste combinatie van hoofdgerecht en La Grande Année van Champagne Bollinger plus nog eens 5.000 euro voor de beste combinatie van voor- en hoofdgerecht met de Brut Rosé.

Tweede werd het team van Taiko Restauran bestaande uit chef Hugo Engels en sommelier Kim Reisig. Zij wonnen een prijs ter waarde van 2.500 euro voor het beste voorgerecht in combinatie met de Brut Rosé: Kombu aged langoustines, kumqats, pickled daikon met umeboshi ponzu.

Masterclass

Als winnaars mag het team van De Librije de winnende combinatie presenteren tijdens een speciale masterclass Champagne Bollinger op Wine Professionals 2020 dat van 13 tot 15 januari in dezelfde RAI plaatsvindt. Daarnaast reizen ze in 2020 ook naar de Champagnestreek om de combinatie te presenteren aan de directie en genodigden van Champagne Bollinger in Aÿ.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.