Chocolade ijstaart is pronkstuk kerstcampagne Aldi in het Verenigd Koninkrijk

Chocolade ijstaart is pronkstuk kerstcampagne Aldi in het Verenigd Koninkrijk

Vorig artikel Volgend artikel

Het is heel apart om na de warmste week ooit al een voorschot te nemen op kerst en allerlei producten die dan op de markt zijn. Maar Aldi in het Verenigd Koninkrijk moet hebben gedacht dat als verschillende tuincentra het kunnen, dat het dan gewoon mag. In de catalogus voor kerst staat namelijk een ‘Specially Selected Chocolate & Praline Dome’ oftewel een chocoladedessert van een halve kilo.

Het dessert is geïnspireerd op de fameuze chocolade van Ferrero Rocher. De chocoladetruffel is op grotere schaal nagemaakt om tot een spectaculair kerstdessert te komen. Als vulling van de chocoladekoepel is gekozen voor melkchocolade, hazelnootmousse, melkchocolade feuilletine (koekkruim) en cacaobiscuit. Hij wordt gemaakt als ijstaart dus moet eerst ontdooit worden voor je er de tanden in kan zetten.

Chocoladereep

Dat is natuurlijk nog lang niet genoeg om als dessert te dienen tijdens de kerstdagen, dus om het helemaal af te maken zit er ook nog een Chocolate & Salted Caramel Layered Bar bij. Die is gemaakt met: pure chocolade- en hazelnootmousse met een praliné feulletine, een karamelmousse van gezouten boter bedenkt met een chocoladekoekje en een donkere chocoladeschelp.

Kerst gaat door

In Engeland kwam ontstond er logischerwijs wat tumult omdat er nu al reclame wordt gemaakt voor het kerstassortiment. Een beetje hetzelfde idee wat wij hier hebben met wanneer de paaseieren en kruidnoten in de winkels liggen. Een woordvoerder van de supermarktketen laat desgevraagd weten: “Niemand weet precies hoe de situatie in december zal zijn veranderd, maar we zijn er zeker van dat Kerstmis niet zal worden geannuleerd.”

Deze ijstaart is in het VK vanaf 26 oktober op de diepvriesafdeling van de supermarktketen te vinden. Maar als we hier in Nederland een beetje reuring veroorzaken kan het zijn dat deze ijstaart ook in Nederland te koop zal zijn.

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies