De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Nog niet eens zo heel lang schreven we al een artikel over hoe je door bier te drinken voedselverspilling tegen kon gaan. Vandaag weer wat mooi biernieuws, want door bier te drinken help je mee aan het bouwen van een bos. Althans, als je een sixpack of krat Kornuit op de kop tikt.
Het biermerk Kornuit is een nieuwe generatie pils gebrouwen door brouwers bij Grolsch. Waar het merk bij de lancering nog die directe link met de grote broer duidelijk naar voren liet komen, is dat inmiddels veranderd in een hele eigen merkuitstraling. Daar hoort ook een meer zichtbare milieubewuste toon bij die onderstreept wordt door het Kornuit Bos.
Kornuit Bos
Bij vliegveld Twente komt het Kornuit Bos te liggen en dit zal meer dan vier hectare grond beslaan. Hoe groot het uiteindelijk gaat worden, ligt aan de hoeveelheid mensen die meedrinken om het bos te laten groeien. Dat is natuurlijk gechargeerd gezegd, maar impliciet is dit wel wat het idee is.
Het biermerk wil de ecologische voetafdruk namelijk verminderen en compenseren door een bos aan te planten. Bij de productie van bier en de momenten dat het gedronken wordt, komt CO2 vrij. Dit is op te lossen door geen bier meer te produceren of te stoppen met festivals en feesten, maar heel realistisch gezien is dat geen oplossing. Vandaar dat een eigen compensatiebos nog niet eens zo een vreemde gedachte is.
Biodiversiteit
Kornuit zou ervoor kunnen kiezen om die hectaren grond vol te plempen met sparren en dennenbomen, maar er is gekozen voor beplanting die klimaatbestendig is. In het bos komen allerlei verschillende soorten bomen en struiken zodat er biodiversiteit ontstaat. Daarbij komt dat het bos helpt om regenwater beter vast te houden in de grond. Zo zorgt het biermerk ervoor dat er over 100 jaar nog altijd genoten kan worden van het bos.
Jaap Sühre, Marketing Manager premium brands bij Grolsch, over het bos: “Vanuit Kornuit zijn wij altijd al bezig om onze ecologische footprint, en die van onze consumenten zo klein mogelijk te houden. Met de de aanleg van dit bos zetten we weer stap in de goede richting. We gaan sowieso vier hectare bos aanleggen, maar vragen ook aan de bierliefhebbers om mee te helpen dit bos te laten groeien. Want samen bereik je meer en zo kunnen we de wereld een stukje mooier achterlaten.”
Meehelpen
Bierdrinkers helpen dus direct mee met het uitbouwen van dit bos als ze een sixpack of krat bier kopen. Daarop staat namelijk een code waarmee ze op de website van het bos een persoonlijk certificaat kunnen claimen voor 0,5m2 of 1m2 bos. Aan het certificaat zijn coördinaten gekoppeld en dus een ‘eigen’ stukje bos.
Verder lezen over Bier
Nieuws06.09.2024
Zo herken je een alcoholprobleem
Lifestyle26.04.2024
Waarom het Guinness Storehouse in Dublin bezoeken nu leuker is
Drinks28.03.2024
Pablo Beer: Innovatief brouwsel met cocabladeren
Drinks15.11.2023
Dit is Beersecco: bier en prosecco in één fles
Hotspots18.07.2023
Vijf handige tips om jouw favoriete terras te vinden
Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt
Nieuws26.06.2023
Gratis bier voor wandelaars bij The Old Forge in Schotland
Drinks09.06.2023