Bier van avocado's is een ding in Californië

Bier van avocado's is een ding in Californië

Binnenkort ook in Nederland?

Vorig artikel Volgend artikel

In Californië is men totaal geobsedeerd door de Avocado Ale van Angel City Brewery. Je leest het goed, een bier gemaakt met avocado op basis van een Kölsch. Het viel natuurlijk te verwachten dat de craft beer trend ooit in aanraking zou komen met avocado’s. Geen toeval dat dit als eerste in Los Angeles gebeurt.

De Kölsch van 4,5% wordt gebrouwen met 450 pond avocado’s, limoensap, koriander en avocadohoning. Aangezien in Californië veel avocadoboerderijen zijn, komen alle avocado's die gebruikt worden voor het bier an ook van een lokale toeleverancier. Dat is King & King ranch in Fillmore, dat op iets meer dan een uur rijden van de brouwerij ligt.

Dry-guacing

Het bier wordt niet op de standaard manier gebrouwen, maar op een vergelijkbare manier als dry-hopping. Dan gaan de hoppen pas bij het bier als dit al gefermenteerd is. In dit geval doen de brouwers dat dus met de avocadopuree. Ze hebben dit proces met een knipoog ‘dry-guacing’ genoemd.

Na het dry-guacing worden er tonnen koriander en liters limoensap aan de Kölsch-basis toegevoegd. Dat mengsel laten ze nog twee weken fermenteren. Het eindresultaat is ongeveer 1000 liter bier op basis van avocado’s. De houdbaarheid van het bier is zeer kort, vandaar dat het aan het eind van de zomer een beperkte tijd beschikbaar is in blik of op vat.

Mondgevoel

Layton Cutler is de hoofdbrouwer bij Angel City Brewery en volgens hem hebben de avocado’s meer invloed op het mondgevoel dan de daadwerkelijke smaak. “Avocado’s hebben van zichzelf niet per se een heel uitgesproken smaak, het gaat meer om de textuur. Wat wij proberen te creëren in het bier is meer een mondgevoel, alsof het een beetje romiger is qua textuur.”

De Nederlandse avocadokoning Ron Simpson (The Avocado Show) laat via Twitter weten dat een avocadobiertje in de pijpleiding zit.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies