Op culinaire roadtrip door Nederland in tv-programma De Streken van Boven

Op culinaire roadtrip door Nederland in tv-programma De Streken van Boven

Vorig artikel Volgend artikel

Door de coronapandemie stond 2020 vooral in het teken van het beter leren kennen van het eigen land en omgeving. De staycation heeft veel Nederlands de ogen doen openen dat we nog lang niet alles weten van ons eigen land. Niet voor niets dat er dit jaar reiskookboeken zijn verschenen als: het Nederland Kookboek en Lekker Fred in het land. Vanaf komende maandag (14 december) gaat auteur en chef Yvonne van Boven in het nieuwe tv-programma De Streken van Van Boven op culinaire roadtrip door Nederland.

Van Boven heeft haar auto voor de roadtrip door Nederland volgeladen met keukengerei, servies en haar hond Hughie. Samen met deze blaffende reisgenoot gaat ze op zoek naar welke lekkernijen in de verschillende streken van Nederland te vinden zijn. Daarvoor spreekt ze met enthousiaste mensen uit de regio die haar kennis laten maken met streekproducten.

Het beste uit de streek

Van Boven over het nieuwe programma: “Wat je eet, wat je leert eten als kind, staat vaak dicht bij de tradities van de streek waar je opgroeit. Die samen liggen weer dichtbij wat er daar in de bodem groeit. Wat je als eerste proeft, blijft je je hele leven bij. Daarom vind ik het heel spannend om naar die streken van Nederland te gaan om daar de smaken en geuren te leren kennen die zo passen bij de tradities en de gewassen die die bodem voortbrengt.”

Aan de kook

Met de producten die ze via de mensen en de verhalen leert kennen gaat ze zelf iedere aflevering aan de slag. Dat doet ze onder meer met: hazelnoot, zeewier, snoekbaars, balkenbrij, morellen en wijn. Allemaal gemaakt en voortgebracht in onze eigen land. De gerechten die ze ermee maakt worden in sommige gevallen al eeuwen traditioneel gemaakt, vaak door invloeden van de rijke of juist schrale grond in een streek.

Het nieuwe AVROTROS-programma is vanaf maandag 14 december tien werkdagen lang om 19:30u te zien op NPO2.

(Afbeelding bij dit artikel: © Oof Verschuren)

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies