Lifestyle07.04.2015

5 tips om je paaseieren op te krijgen


Na 2 heerlijke paasdagen waarbij we genoten hebben van de zon en lekker eten, is het nu weer tijd voor normaal eten. Maar wat doe je nu met alle eieren die gekookt in de koelkast liggen. Traditiegetrouw loop ik altijd op eerste paasdag met een mand gekookte eieren door de tuin om de beste verstop plekjes te vinden. En na het speurwerk van de kinderen is de mand weer vol en zitten we met een enorme voorraad gekookte eitjes. Erg lekker maar om nu de heel dag eieren te eten gaat ook wat ver. Gelukkig kun je ze 5 tot 7 dagen bewaren in de koelkast en gelukkig kun je heel veel lekkere dingen maken van een simpel gekookt ei.

1. Home made eisalade van mijn moeder

Zolang ik me kan herinneren maakt mijn moeder al dezelfde eisalade. Een dagje pretpark of strand was niet compleet zonder broodjes met de home made eiersalade van mijn moeder. En nu nog is het mijn favoriet. Heel gemakkelijk, zonder allerlei toevoegingen en het helpt je weer van een lading eieren af. De augurkjes maken deze eiersalade lekker fris.

Benodigdheden

  • 4-5 eieren
  • paar lepels mayonaise en yoghurt( echte mayo geen light of halva ) Tot het lekker smeuïg is.
  • kerriepoeder
  • paprikapoeder
  • paar druppeltjes Maggi
  • zout en peper
  • augurkjes heel fijn gesneden

Bereiding

  • Eieren pellen en fijn maken in een schaaltje
  • Mayonaise toevoegen en eventueel wat yoghurt toevoegen zodat het wat frisser smaakt.
  • kerriepoeder, paprikapoeder en paar druppeltjes Maggi naar smaak toevoegen
  • 2 Augurkjes heel klein snijden en door de eisalade mengen.
  • Op smaak brengen met zout en peper

Lekker op de boterham of op een cracker.

Nog een paar tips

2. Verwerk in een salade een gekookt eitje. Lekker in een witlofsalade met een uitje of veldsla met gebakken spekjes en een eitje.

3. Met dit mooie weer zal het niet lang meer duren voor de asperges komen. Asperges met ham en ei blijft toch een heerlijke klassieker.

4. Ook in een oosters gerecht als Gado Gado kun je een paar gekookte eieren verwerken. Veel groenten, rijst, saté saus en gekookte eieren.

5. Als tussendoortje een gekookt eitje uit het vuistje met een beetje mayo. Nog gezonder ook dan een mueslireep of een plak ontbijtkoek.

Fleur Farla

Fleur bewijst dat gezond en lekker eten prima samen gaan. Op Eatly deelt ze haar favoriete recepten en tips.