Vijf toffe reisbestemmingen voor foodies om lokaal te leren koken

Vijf toffe reisbestemmingen voor foodies om lokaal te leren koken

Vorig artikel Volgend artikel

We gaan deze vrijdagmiddag richting 17:00 dus een mooi moment om even stil te staan bij betere temperaturen en toffere plekken om nu te zijn. Aan de hand van gastbeoordelingen op Booking.com hebben we de top vijf beste accommodaties waar je een kookworkshop kan volgen samengesteld.

Iets minder dan de helft (44%) van de Nederlandse reizigers zegt een reisbestemming uit te kiezen vanwege het eten en drinken aldaar. Veel van hen struinen op de bestemming lekker door de straten op zoek naar toffe restaurants en cafés. En steeds meer reizigers leren de lokale cultuur en eettradities kennen tijdens kookworkshops.

Top vijf kook-accomodaties

  • Phnom Penh, Cambodja

In Phnom Penh vind je enkele van de mooiste boeddhistische tempels ter wereld. Het is een stad die je echt moet ervaren en waarvan je de cultuur moet proeven. De doe je het makkelijkste door de gedurfde smaken van de Cambodjaanse keuken uit te proberen.

Typisch Cambodjaanse gerechten bevatten Thaise, Vietnamese en Chinese invloeden. Alleen zijn ze milder en frisser van smaak en rijk aan verse kruiden en pittige smaakversterkers. Van exotische uitstapjes als: rundvlees bestrooid met rode mieren en gefrituurde vogelspin tot dineren op z’n Frans: het kan allemaal in Phnom Penh. Reizigers die niet gelijk deze paden willen bewandelen kunnen bij bijvoorbeeld SLA Boutique Hostel leren hoe ze onder andere een typisch Cambodjaanse papajasalade moeten maken.

  • Sevilla, Spanje

De hoofdstad van Andalusië is de ideale bestemming om het lekkerste dat de Spaanse keuken te bieden heeft, te ontdekken. Met ruim 4000 tapasbars heb je hier genoeg mogelijkheden om regionale specialiteiten zoals salmorejo (een lokale variant van gazpacho) en espinacas con garbanzos te proeven.

Black Swan Hostel wordt door bezoekers van het boekingsplatform niet alleen geprezen om de kooklessen, waarbij gasten zelf overheerlijke paella leren maken, maar ook om de Spaanse gastvrijheid. Het vriendelijke personeel biedt naast kooklessen ook gratis wandelexcursies, uitjes naar flamencovoorstellingen en vele andere activiteiten aan.

black-swan-hostel-sevilla-781332
(Afbeelding: Black Swan Hostel in Sevilla - Booking.com)
  • Koh Lanta, Thailand

Koh Lanta is het minder toeristische buureiland van Koh Phi Phi en is wereldberoemd om zijn stranden, snorkelmogelijkheden en smaragdgroene water. Dankzij Maleise en Indiase invloeden is dit ook de perfecte plek om massaman-curry te proberen (vrij vertaald: moslim-curry).

De Thaise keuken heeft verder geen introductie nodig, maar wie wat Thaise smaken aan zijn of haar repertoire toe wil voegen kan bij Mon van Sweet Life Community Guesthouse een kookcursus volgen.

  • Arequipa, Peru

De huidige populariteit van klassieke Peruaanse gerechten zoals quinoa, ceviche en de cocktail Pisco Sour hebben de Peruaanse keuken een moderne reputatie bezorgd. Het culinaire erfgoed van het land gaat echter duizenden jaren terug en combineert culturele invloeden van het Inca-rijk, de prominent aanwezige Japanse gemeenschap en Europa.

Niet alleen de rijke geschiedenis maakt Peru een paradijs voor lekkerbekken. Van de 104 ecosystemen die op de aarde bestaan, heeft Peru er 80, waardoor dit een van de landen is met de hoogste biodiversiteit ter wereld. Maar weinig landen hebben zoveel gewassen en plantsoorten als Peru (waaronder duizenden soorten aardappels, om je maar een idee te geven!).

Casa de Avila bevindt zich in Arequipa, een stad met een opvallende eigen keuken waarin de invloeden van de Spanjaarden doorsijpelt. Je kunt deelnemen aan de kooklessen van Casa de Avila, waar je lokale gerechten leert maken. Zoals rocoto relleno: een gerecht van gevulde paprika’s dat zijn oorsprong vindt in Spanje. Of en causa: een fotogeniek gerecht dat uit laagjes aardappel bestaat.

  • Pushkar, India

Eigenlijk bestaat ‘de Indiase keuken’ niet. Het zijn eerder 30 regionale keukens, elk met hun eigen smaak en ingrediënten. De keuken van Rajasthan, een droge regio in het noorden van India, wordt gekarakteriseerd door voedzame specialiteiten en het enthousiaste gebruik van melk, ghee (geklaarde boter) en karnemelk.

Het bekendste gerecht is waarschijnlijk het overheerlijke dal baati churma, dat bestaat uit kleine broodballetjes die in een geurig linzenstoofpotje worden gedoopt en geserveerd worden met gezoete broodkruimels, op smaak gebracht met kardemom. Shivani en haar team bij Pushkar Cooking Art and Home Stay leren je de perfecte baati te bereiden.

(Beeld: Booking.com)
sweet-life-665320
(Afbeelding: Kookworkshop Sweet Life Community Guesthouse - Booking.com)
Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies