Tony's Chocolonely Chocolate Bar opent op 1 juli

Tony's Chocolonely Chocolate Bar opent op 1 juli

Vorig artikel Volgend artikel

De deuren van Tony’s Chocolonely Chocolate Bar gaan op 1 juli open in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Daar draait alles natuurlijk om chocolade. Onder het genot van een Tonnycino kun je alles te weten komen over de missie van het chocolademerk: samen 100% slaafvrije chocolade de norm maken in de wereld.

Het is dus niet alleen een walhalla voor de chocoladeliefhebber, maar er is ook plek om kritisch te kijken naar de chocoladewereld. Zo zet Tony’s Chocolonely met de chocoladebar chocolade en haar serieuze missie samen op de kaart.

Tony's Chocolonely Chocolate Bar interieur
(Afbeelding: TCCB interieur- Tony's Chocolonely)

Alles chocola

In de chocobar is er natuurlijk een overdaad aan Tony’s chocola te vinden en alle choco-gerechten zijn ermee gemaakt. De hele dag door stromen de chocotaps en komen er uit de keuken s’mores, zoete chocoladeburgers, bubbelwafels en cake. Naast deze zoetigheden staan er ook hartige gerechten als tomatensoep, wraps of een vegaburger op het menu.

Marieke van Elk van Tony’s Chocolony over de missie en de bar: “We zijn een impactbedrijf en zoeken altijd naar nieuwe manieren om chocofans te inspireren met onze chocolade en onze visie: 100% slaafvrije chocolade, wereldwijd. Als Nederlands merk openen we juist daarom middenin het centrum van Amsterdam, op de plek waar 400 jaar geleden al cacao verhandeld werd, deze chocoladebar.”

Tony's Chocolonely Chocolate Bar Brown Burger
(Afbeelding: TCCB Brown Burger - Tony's Chocolonely)

Ongelijkheid

Bezoekers van de bar worden geconfronteerd met de ongelijke verdeeldheid in de chocolade-industrie: de tafels zijn ongelijk, de bar net te hoog en ga zo verder. Van Elk hierover: “Het is niet alleen een plek waar we mensen onderdompelen in onze chocolade, maar ook een plek waar we mensen bewust willen maken van de ongelijk verdeelde chocolade-industrie, met als gevolg moderne slavernij en kinderarbeid op de cacaoplantages in West-Afrika.”

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies