Hotspots10.06.2020

Twee maanden op sterrenniveau dineren in de Gashouder


Er staat iets heel tofs te gebeuren in de Gashouder in Amsterdam. Daar dineer je deze zomer twee maanden lang op sterrenniveau bij vijf sterrenchefs die elkaar afwisselen. Ieder avond is er plaats voor 100 personen die gastronomisch in de watten worden gelegd met een exclusief vijfgangenmenu vergezeld met top wijnen.

De chefs die tijdelijk hun opwachting maken in de Gashouder zijn in samenwerking met Les Patrons Cuisiniers geselecteerd. Achtereenvolgens staan Erik van Loo, Richard van Oostenbrugge, Egon van Hoof, Soenil Bahadoer en Wilco Berends in de keuken.

Lunch en diner

Deze speciale ervaring is van 1 juli tot en met 30 augustus te beleven. Dineren kan van woensdag t/m zondag en kost per persoon 69,50 euro. In de weekenden is er ook de mogelijkheid om te lunchen, daar betaal je per persoon 55 euro voor. De lunch bestaat uit vier gangen plus een amuse.

Wanneer

De chefs wisselen elkaar deze periode af. Erik van Loo van restaurant Parkheuvel (**) bijt het spits af van woensdag 1 t/m zondag 12 juli. Richard van Oostenbrugge van restaurant 212 (*) volgt hem op van woensdag 15 t/m zondag 26 juli. Egon van Hoof van restaurant Mos (*) kookt van woensdag 29 juli t/m zondag 9 augustus. Soenil Bahadoer van restaurant Lindehof (**) runt de keuken van woensdag 12 t/m zondag 16 augustus. En Wilco Berends van restaurant de Nederlanden (*) mag de laatste twee weken, van woensdag 19 tot zondag 30 augustus aan de slag.

Rond de Tafel

Doordat de Gashouder zo’n groot pand is, kunnen de anderhalvemetermaatregelen gewaarborgd blijven. Het maximaal aantal gasten is vastgesteld op 100 personen en er wordt gewerkt met vooraf te reserveren tijdslot. Je kan er terecht voor lunch en diner en reserveren is mogelijk vanaf zaterdag 13 juni.

Planning chefs
Planning chefs
Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.