Dessertrestaurant De Dessertclub opent 23 juli haar deuren

Dessertrestaurant De Dessertclub opent 23 juli haar deuren

Vorig artikel Volgend artikel

In Berlijn heb je een legendarisch goed restaurant genaamd CODA dat inmiddels bekroond is met twee Michelinsterren. Waarom dit zo bijzonder is? In het restaurant bestaat het diner uitsluitend uit nagerechten. Daarom is het mooi dat in Apeldoorn op 23 juli het pop-uprestaurant De Dessertclub de deuren opent.

Iedereen die ooit het genoegen heeft gehad om bij CODA te eten, iedereen die Reynold Poernomo zijn desserts kent van MasterChef Australia of degene die bekend zijn met de desserts van Heston Blumenthal weet: een dessert is zo veel meer dan twee bollen ijs of een kaasplankje.

Meesterpatissier

Het brein achter De Dessertclub is meesterpatissier Bart de Gans die meedoet en jureert bij (inter)nationale vakwedstrijden en in 2012 winnaar was van de lekkerste bonbon. Samen met zijn team gaat hij de zestig gasten iedere avond verrassen met zijn tasting menu. Daarbij komen alle smaken, geuren en kleuren voorbij, maar met regelmaat niet op de manier die je gewend bent of verwacht.

Zo is het hoofdgerecht een steak gemaakt van chocolade. De Gans over zijn visie: “De desserts zijn lang niet alleen maar zoet, maar bevatten ook voldoende hartige elementen waardoor we een juiste balans creëren door de avond heen. We maken in de gerechten zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke suikers en zoetstoffen uit de pure ingrediënten. Hierdoor voorkomen we een suikerbom en krijgen onze gasten een variatie aan desserts.”

Het zevengangendiner

Voor een zevengangendiner betaal je 55 euro per persoon. De pop-up trapt af met het volgende menu:

  • Vers uit de noordzee
  • Zalfje voor de ruwe huid
  • Aardappelen-Groente-Vlees
  • De Moestuin
  • 2 ons fruit per dag
  • Goudse kaas
  • De Hollandse Meesters

Kijkend naar de posts zoals hierboven op de Instagram van het restaurant, dan gaat dit tasting menu je smaakpapillen en zintuigen optimaal prikkelen. Aangezien er per avond maar plaats is voor maximaal 60 personen moet je van tevoren reserveren.


(Alle afbeeldingen bij dit artikel zijn © De Dessertclub)

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies