Hotspots06.07.2020

Bij Vinnies in Amsterdam dineer je nu ook wekelijks


De horeca is inmiddels alweer dik een maand open, dat merk je onder meer aan drukke terrassen en wij in onze mailbox. Want er zijn weer allerlei horecaondernemers bezig met waar ze goed in zijn: ondernemen. Zo ook Vincent de Cloet en Jules Ex van het Amsterdamse brunch- en lunchconcept Vinnies, zij introduceren Dinner at Vinnies.

Aan de Scheldestraat 45 in onze hoofdstad kun je terecht bij Dinner at Vinnies. Je kan er terecht voor een per week wisselend menu dat bestaat uit een voor-, tussen-, hoofdgerecht en dessert. Ex en De Cloet staan zelf achter de pannen en werken enkel met dagverse, lokale seizoensproducten.

Lokale leveranciers

Ze hebben inmiddels een netwerk van lokale leveranciers. De seizoensgroente komen uit de tuin en kas van maatschap Wim Bijma, het vlees komt van de eigen boerderij, wild & gevogelte en rauwmelkse kazen van Lindenhoff, biologisch zuurdesembrood van broodbakkerij Ex, duurzaam gevangen vis van familiebedrijf Jan van As, zuivel van Moma uit Weesp en de biodynamische wijnen komen van Pieksman af.

Lunch en brunch

In 2012 openden de jonge nemers Vinnies aan de Haarlemmerstraat 46 in Amsterdam. Daar konden gasten terecht voor ontbijt en lunch. Het idee voor Vinnies ontstond door een gedeelde passie voor goed eten en de behoefte aan een plek waar je altijd een goed ontbijt of lunch kon krijgen. De Cloet werkte onder meer als kok bij: The French Café, Azur Bleu en George WPA en Ex werkte als chef bij restaurant Van Harte en ook bij George WPA en The French Café.

Vinnies aan de Scheldestraat is zeven dagen per weken open voor ontbijt en lunch en op donderdag en vrijdagavond kun je er tijdens Dinner at Vinnies terecht voor een twee- tot vijfgangenmenu.


(Afbeeldingen bij dit artikel © Jasper Faber)

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.