A la Plancha maakt na 1,5 jaar comeback in Rotterdam

A la Plancha maakt na 1,5 jaar comeback in Rotterdam

Vorig artikel Volgend artikel

Het heeft even geduurd maar na anderhalf jaar maakt pop-uprestaurant A la Plancha & Amigos deze zomer weer haar comeback aan de Maas in Rotterdam. Op het Noordereiland herrijst de pop-up door de verruimde Maaskade met meer ruimte en natuurlijk alleen open als het weer het toelaat.

Door het grondig onder handen nemen van de Maaskade vorig jaar, was het onmogelijk voor het pop-uprestaurant de deuren te openen. Het heeft meer ruimtes op de kades opgeleverd en dat is met de huidige omstandigheden helemaal perfect. Op de kade komen nu kleinere maar meer uitgiftepunten voor eten en drinken.

Andere opstelling

De indeling veranderd op een paar gebieden. Het voormalige brughoofd in de Maas wordt gebruikt voor het diner en de linker- en rechterkade worden dit keer gebruikt voor borrel of lunch. Op die manier wordt er rekening gehouden met de huidige maatregelen en kan het ultieme vakantiegevoel in eigen stad ervaren worden.

Lokale ondernemers

Doordat iedere ondernemer last heeft van de maatregelen gaat A la Plancha de samenwerking aan met lokale ondernemers en producenten. Van hen worden producten op het Noordereiland verkocht. Dat zijn niet alleen culinaire producten maar ook lokale culturele initiatieven, zodat gasten naast het eten ook verrast worden met kunst, cultuur en muziek.

Eilandbewoners

Hans Mosselman, Frank Mosselman en Willem de Klerk zijn de ondernemers en (voormalig) eilandbewoners die uit liefde voor het Noordereiland in 2011 A la Planche begonnen. Voor hen draait het niet alleen om lekker eten, genieten en beleving, maar ze willen ook een bijdrage leveren aan het vormgeven van de samenleving en bewoners van het Noordereiland betrekken bij het restaurant.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies