Deze acht keukengadgets toveren jou om tot een chefkok

Deze acht keukengadgets toveren jou om tot een chefkok

Vorig artikel Volgend artikel

Voor alle stuntelige 'keukenprinsen-en prinsessen', geen paniek! In deze blog laten we acht gadgets zien die jou helpen in de keuken. Zo kan jij sneller en makkelijker een culinair gerecht op tafel toveren. Geen gedoe met aangebrande aardappelen -ja, dat kan echt- of pleisters omdat je in je vingers snijdt.

1. Groentesnijder

Met deze groentesnijder kun je eenvoudig repen maken van groentes en aardappel. Verse friet heb je zo gemaakt met dit apparaat. Een lekkere salade op de planning? Komkommer en wortel snij je eenvoudig in reepjes. Sneller én minder kans om in je vingers te snijden.

Groentesnijder

2. Verwarmd botermes

Ga vooral niet moeilijk doen met roomboter die net uit de koelkast komt, want dat is niet nodig. Met een verwarmd mes snij je soepel door de boter en doordat het zacht is, smeer je het eenvoudig op je brood, of waar dan ook.

Warm mes

3. Eigeel-splitser

Alleen eiwit of eigeel nodig? Als je al een pruller in de keuken bent, gaat dit je niet lukken. En als het wel lukt, heb je toevallig geluk gehad. Met een eigeel-splitser is dit een eitje. Hiermee scheid je het eiwit van het eigeel. Deze gadget is te koop in allerlei vormen, van een varken tot een soort lepel.

Ei-splitser

4. Olie-en azijn sprayer

Even per ongeluk uitschieten en hop, de bodem van de pan is bezaaid met en dikke laag olie. Maak slim gebruik van een oliesprayer. Hiermee verdeel je gelijkmatig de olie of azijn. Voor over een salade is dit ook erg handig.

oliesprayer

5. Kruideninfuser

Met een kruideninfuser haal je eenvoudig kruiden uit het eten nadat de kruiden geweekt zijn. Als je bijvoorbeeld bouillon maakt, zit je niet te wachten op stukken tijm of dille in je soep. Het gaat puur om de smaak.

Kruideninfuser

6. Vergiet voor pannen

Met deze vrolijke eend giet je veilig en makkelijk de pasta, aardappelen of groenten af. Geen gedoe met deksels die van de pan afvliegen.

Schermafbeelding 2018-07-25 om 14.01.04

7. Spaghettimeter

Het risico om veel te weinig of veel te veel spaghetti klaar te maken is groot, heel groot. Op de verpakking staat wel hoeveel gram per persoon gemeten wordt, maar we gaan geen weegschaal erbij pakken. Inschatten dan maar. Nadeel: totaal verkeerd ingeschat.

Met deze spaghettimeter weet je ongeveer hoeveel je nodig hebt voor het aantal personen dat aan tafel schuift.

Spaghettimeter

8. Eierwekker

Nog zoiets wat je niet op gevoel, maar alleen op goed gelukt kunt doen: eieren koken. Vooral als je ze niet zacht wil, maar ook niet hard, wat neerkomt op een zachte dooier, zonder vloeibaar eigeel. Met een eierwekker lukt dit prima. Hoe meer rood op de eierwekker, hoe zachter de dooier.

Eierwekker

[Afbeelding © StockPhotopPro - Adobe Stock]

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies