Zomerse aardbeien in de winter? Kan gewoon!

Zomerse aardbeien in de winter? Kan gewoon!

Vorig artikel Volgend artikel

In de winter genieten van een zomerse aardbei? Dat kan vanaf nu met de sappige winteraardbei Calinda. Een aardbei met een volle aromatische smaak, stevige bite en sappige textuur, eigenlijk zoals je aardbei het liefst eet.

De Brixwaarde van bijvoorbeeld fruit geeft het gehalte natuurlijke suikers aan. Bij de Calinda is deze vrij stabiel tijdens het hele seizoen. Daardoor is deze aardbei langer houdbaar zodat deze overal in Europa in perfectie conditie aankomt na het oogsten. Een ander voordeel is dat door de langere houdbaarheid er minder aardbeien worden weggegooid.

19 jaar

Fruitveredelaar Fresh Forward heeft 19 jaar aan de ontwikkeling van de Calinda gewerkt. In samenwerking met Wageningen University Research en de joint venture Fragaria Holland wordt in de praktijk en op het gebied van studies gekeken naar hoe gewassen het beste tot hun recht komen voor telers, handelaren en consumenten.

Calinda aardbei_v2_
(Afbeelding: Calinda aardbei)

Spaanse zon

De aardbei wordt van december tot en met juni geteeld in de volle Spaanse grond. De zon doet in die periode goed zijn werk waardoor de aardbeien een zoete smaak en sappige textuur krijgen. Op het veld worden de aardbeien direct geplukt, verpakt en daarna richting Nederland getransporteerd. Vanaf februari tot en met april zijn ze in Nederland te verkrijgen bij Dirk, Jan Linders en Hoogvliet.
Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies