Zo maak je er thuis tijdens kerst een restaurantwaardige ervaring van

Zo maak je er thuis tijdens kerst een restaurantwaardige ervaring van

Vorig artikel Volgend artikel

Hoewel er nog een man met een rode mijter in het land is, begint het rumoer rond de andere feestdagen ook enorm op gang te komen. Zeker aangezien er voor veel mensen weer een kerstdiner gehost moet worden. Hoe pak je dat thuis het beste aan? Sharon van Gastel, eigenaresse van Relais & Châteaux Weeshuis Gouda, legt uit hoe je dat doet.

Een van de meest gevleugelde uitspraken die in veel situaties opgaat: you never get a second change to make a first impression. Daarom adviseert Van Gastel om bij de voordeur al na te denken over hoe iemand binnen komt lopen en dat de styling hier al bij van belang is. Een verlichte krans, verse marentakken of een persoonlijk briefje bij de bel.

Sfeerverlichting

In het huis is het van belang om de standaardverlichting uit te hebben en zo de kerstverlichting te accentueren. Daarbij is het altijd goed om veel kaarsen op tafel te hebben. Van Gastel legt uit: “Het contrast van een donker huis met een verlichte tafel is erg mooi. Those who don’t believe in magic, will never find it.’ Leg ook wat mooie takken neer op tafel. Dat ruikt niet alleen fantastisch, maar het geeft ook net even die extra touch.”

Kerstdiner

Vaak is het daadwerkelijke diner tijdens kerst ondergeschikt aan de gezelligheid en het samenzijn. Volgens de chef van restaurant Lizz, Remco Kuijpers, is het dan ook van belang om alles simpel te houden. Een goede voorbereiding is het halve werk en kies vooral gerechten die makkelijk te bereiden zijn. Denk daarbij aan: een mooie borrelplank, geroosterde seizoensgroenten of bijvoorbeeld stoofperen die je een dag van tevoren al kan bereiden. Zo creëer je tijd voor het maken van het hoofdgerecht.

Wijnen

Bij een goed diner horen natuurlijk heerlijke wijnen. Naast dat het goed is om de wijnen te combineren met de gerechten die op tafel komen, is het ook heel erg goed om te kijken welke wijnen het beste bij jou en je gezelschap passen. Alles om er een gezellige middag of avond van te maken. Om het dan helemaal goed te doen: kies mooie glazen die fijn drinken én start het diner altijd met een fijne bubbel. Daar wordt iedereen altijd vrolijk van!

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies