Vivera komt met een primeur en brengt plantaardige kipfilet op de markt

Vivera komt met een primeur en brengt plantaardige kipfilet op de markt

Vorig artikel Volgend artikel

Producenten van plantaardige producten zijn flink bezig met het ontwikkelen van allerlei nieuwe producten. Eerst kozen ze daar nog de veilige weg in, maar inmiddels experimenteren ze er lustig op los. Zo heeft Vivera een plantaardige primeur te pakken met een plantaardige kipfilet.

In ons land eten we aardig wat kilo’s kip per persoon per jaar en voor Vivera mag daar verandering in komen. Onder het motto ‘Kip het niet langer’ heeft het bedrijf dit nieuwe alternatief voor kip op de markt gebracht. Zeker na het succes van allerlei plantaardige kipproducten is het interessant om te zien hoe erg plantaardige kipfilet lijkt op het origineel.

Plantaardige kipfilet

Volgens het bedrijf is deze nieuwe plantaardige kip net zo veelzijdig in gebruik, voedzaam en zelfs langer houdbaar. De structuur is zoals je bij kip kan verwachten: vlezig en gelaagd en na bereiding ook nog altijd mals op welke manier je de plantaardige kip ook bereidt.

De plantaardige kip is namelijk op eenzelfde manier te bereiden als reguliere kip. Je kan ‘m makkelijk marineren voor in de wok of bijvoorbeeld een curry. Maar je kan hem verder gewoon in de airfryer of in de pan te bereiden. In de pan bak je hem in een scheutje olie of margarine en in de airfryer doe je hem minimaal 6 minuten op 200 graden.

De plantaardige kip ligt inmiddels bij Albert Heijn in het koelschap en is per twee verpakt, adviesprijs 3,10 euro.

Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies