Vier Halloween met een gezellige Big Green Egg-barbecue!

Vier Halloween met een gezellige Big Green Egg-barbecue!

Vorig artikel Volgend artikel

Halloween raakt steeds meer ingeburgerd in ons land. Een groot deel van het feest speelt zich ’s avonds buiten af, waar kinderen verkleed op jacht gaan naar snoep. Als je toch al buiten bent, waarom er dan niet een extra speciale viering van maken met een echte Halloween-barbecue? Zeker de Big Green Egg leent zich uitstekend voor barbecueën in dit jaargetijde.

Halloween?

Op 31 oktober werd vroeger Allerheiligenavond gevierd in ondermeer Engeland en Ierland. Men dacht dat de geesten van de overledenen van het afgelopen jaar nog een keer langs zouden komen. Om de geesten af te schrikken droegen mensen maskers. Toen de grote emigratie plaatsvond naar de Verenigde Staten namen de Ieren en Engelsen hun gewoonten mee en zo werd Halloween geïntroduceerd in Amerika. Tegenwoordig zie je ook in ons land steeds meer Halloweenfeesten.

Barbecueën in de herfst met een kamado

Eind oktober kan het behoorlijk koud zijn en veel mensen hebben hun barbecue daarom al opgeruimd voor de winter. Met behulp van een kamado kan je de hele winter door barbecueën. Dit is een keramische barbecue van Japanse origine. Na de Tweede Wereldoorlog gingen ook Amerikanen deze barbecue gebruiken en vanaf de jaren zeventig werd deze barbecue daar echt populair. In ons land is met name de Big Green Egg steeds meer in trek, een populair kwaliteitsmerk voor barbecues van het type kamado. Een dergelijke barbecue kan de warmte goed vasthouden dankzij de pot aan de binnenkant die gemaakt is van keramiek. De barbecue is volledig af te sluiten en dat zorgt ervoor dat de hitte niet ontsnapt. De barbecue hoeft nooit meer in de schuur, want barbecueën doe je het hele jaar door.

pompoen

Geen Halloween zonder pompoen

Pompoenen en Halloween zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Gerechten met pompoen kan je prima bereiden op de barbecue. Plaats de pompoen in z’n geheel op een roestvrijstalen rooster en bestrijk de pompoen met olie. Na een half uur haal je de pompoen van de barbecue en snijd je ‘m door. Het vruchtvlees snijd je in grove stukken en daarna vul je de pompoen met een vulling naar keuze zoals bijvoorbeeld walnoten of pecannoten met een kaassoort die jij lekker vindt of pesto in combinatie met rijst. Probeer verschillende vullingen uit. De gevulde pompoen plaats je weer terug op het roestvrijstalen rooster en verwarm je nog een half uur.

mummy-pizza

Een griezelige pizza

Pizza is ook heerlijk van de barbecue. Maak bijvoorbeeld een mummiepizza om in Halloween sferen te blijven. Smeer de bodem in met tomatensaus, maak ogen van stukjes olijf en beleg met lange repen kaas. Simpeler kan het niet. Kinderen zullen jouw spookjespizza’s geweldig vinden. Snijd hiervoor plakjes mozzarella in de vorm van spookjes. Spinnen maak je van hele olijven en voor de poten snijd je een olijf in plakjes. Om een pizza te bereiden gebruik je een convEGGtor. Dit is een warmteschild dat ervoor zorgt dat je gerechten niet rechtstreeks in aanraking komen met de warmte van de kolen. Met de convEGGtor breid je de mogelijkheden van je Big Green Egg enorm uit. Voor het maken van een pizza combineer je dit met een pizzasteen om een extra knapperige bodem te krijgen.

De aankleding van je Halloween barbecue

Je gasten mogen in hun meest griezelige outfit verschijnen en zelf ben je verkleed als bijvoorbeeld heks, skelet of spook. Het is even een werkje, maar uitgeholde pompoenen met lichtjes maken je tuin heel sfeervol. Het vruchtvlees gebruik je een dag later voor een overheerlijke pompoensoep of een traybake met pompoen. In de winkel vind je rond Halloween diverse griezelige accessoires om jouw tuin verder aan te kleden. Vuurkorven dragen bij aan de sfeer en zorgen voor extra warmte. Leg eventueel dekens neer zodat je zeker weet dat je gasten het niet koud krijgen. 31 oktober zal nooit meer hetzelfde zijn, maak er een jaarlijkse traditie van. Je gasten kunnen niet wachten tot volgend jaar!

[Fotocredits - JenkoAtaman & chandlervid85 © Adobe Stock]

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Begonnen als content creator, en inmiddels verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies