De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Het begint er echt een beetje op te lijken dat we een borrelweek hebben op de redactie van Eatly, maar helaas is dat niet het geval. Neemt niet weg dat we even focussen op Nederlands’ favoriete snack: de bitterbal. Kwekkeboom heeft namelijk vegetarische bitterballen ontwikkeld.
Officieel is de naam Kwekkeboom Oven & Airfryer, maar in de volksmond blijft het toch Kwekkeboom. Bij het bedrijf weten ze inmiddels dat snacks zonder de toevoeging van vlees heerlijk zijn. Vandaar dat niet kon uitblijven dat er een vegetarische bitterbal ontwikkeld zou worden. Zo geschiede.
Authentieke smaak
Iedereen heeft een idee bij een bitterbal en gelukkig zijn er de afgelopen jaren al allerlei chefs aan de slag gegaan met allerlei toffe smaakcombinaties (zonder vlees). Voor Kwekkeboom was het dan natuurlijk ook belangrijk om een goede bitterbal te ontwikkelen. Dat lijkt gelukt!
De vegetarische bitterbal heeft een heel eigen gekruide smaak en is gemaakt met een smeuïge ragout op basis van een smaakvolle bouillon met peterselie, witte peper en rozemarijn. Of je ‘m nou in de oven of airfryer doet, de bitterbal heeft een krokante korst. Dat komt door de gepatenteerde ‘Crisp Sensation’-baktechniek.
Andere vegetarische snack
Kwekkeboom heeft meer vegetarische snacks in het assortiment. Waaronder kaashapjes met echte chedder. Met de toevoeging van de vegetarische bitterballen verwacht het bedrijf niet alleen de vegetariër te plezieren, want naar eigen zeggen zijn de vega bitterballen nét zo lekker als de andere ovensnacks.