Vegan innovaties op Gastvrij Rotterdam

Vegan innovaties op Gastvrij Rotterdam

Vorig artikel Volgend artikel

In het artikel over de Vegan Streetfood Kebab van De Beren refereerden we al aan ons bezoek aan Gastvrij Rotterdam eerder deze week. Wat daar heel erg opviel: heel veel verschillende veganistische opties. Er was zelfs lekkere (!!) vegan camaembert te vinden. Een overzicht met de meest verrassende veganproducten.

Op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam was deze editie een speciaal Vegan Taste Lab ingericht met behulp van ProVeg. Daar presenteerden tientallen ondernemers hun veganproducten. We hebben de meest verrassende en lekkere op een rijtje gezet.

Lekkerste veganproducten Gastvrij Rotterdam

Kaas en kaasfondue

Kaas is leven, dat mag duidelijk zijn. Tot op heden zijn er nog niet echt veganistische opties geweest waarvan te zeggen viel: top, deze zijn écht lekker. Nou, hier dus wel en de camembert was zelfs niet te onderscheiden van normale camembert. Dat zijn dus enorme pluspunten. Daarbij was er kaasfondue gemaakt van cashewnoten door Plant Based Cheesemakers en dat was ook gewoonweg goed spul.

Hotdog

Onder aanvoering van De Vegetarische Slager zijn de ogen geopend van veel vleesbedrijven geopend. Zo heeft Jan Zandbergen de handen ineen geslagen met Moving Mountains om vegan hotdogs naar Nederland te halen. Met succes!

Carpaccio

Een goede carpaccio gaat er altijd in. SelektMeat en Gro hebben een oesterzwam carpaccio ontwikkeld waarbij je bij geen hap denkt; ik mis iets.

Saté met satésaus

Het is knap als je een product waar iedereen een idee of herinnering aan heeft, zo kan maken dat je niet eens door hebt dat het vegan is. Chef Armando Doebar van Deilicious Food Creations heeft dat met Green Meat Products klaargespeeld. De plantaardige saté en satésaus zijn om je vingers bij af te likken.

Bacon

Bacon is er ook zo een waarbij nooit iets kan tippen aan the real deal. En tot op heden is dat nog altijd zo. Vegan Junkstar heeft een hele goede poging gedaan om een goede vegan becon te maken. Qua uiterlijk en smaak is het bacon, alleen mist de knapperige korst. En dát is toch essentieel voor goede bacon.

Kaviaar

Deze variant is vooral een leuke gimmick voor bij vegan sushi, in salades of als soort van decoratie op een bord. Ze zijn op basis van zeewier en ‘poppen’ als kaviaar. Alleen gaan dit nooit de vervangers worden qua smaak en intensiteit van kaviaar.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.