Pianta Pasta brengt vernieuwde plantaardige pastasauzen op de markt

Pianta Pasta brengt vernieuwde plantaardige pastasauzen op de markt

Vorig artikel Volgend artikel

De Nationale Week Zonder Vlees is natuurlijk de week bij uitstek om nieuwe plantaardige of vegetarische producten te introduceren. Op Eatly proberen we daar de meest opvallende en toffe producten uit te pikken. De plantaardige pastasauzen die volgens familierecept worden gemaakt van Pianta Pasta horen ook in dat rijtje.

Het zijn complete maaltijdsauzen die je alleen even hoeft op te warmen en in een andere pan kook je een pasta naar keuze. Als de pasta klaar is roer je die door de saus en je hebt een complete maaltijd. Dat komt omdat de sauzen van Pianta ook nog eens 170 gram groenten bevatten.

Pianta Pasta

De sauzenmakers van Pianta Pasta willen het makkelijk maken om verantwoorder te eten. Veel mensen genieten enorm van een goed bord pasta, maar volgens de oprichters van het bedrijf zitten die sauzen toch nog vol ingrediënten die niet per se goed voor het milieu zijn. Vandaar dat ze volgens familierecept verschillende (klassieke) pastasauzen hebben ontwikkeld.

Kant-en-klaar

In de kant-en-klare sauzen worden geen dierlijke producten gebruikt en zo zijn in de Bolognese en Peperoncino het gehakt en spek vervangen door plantaardig gehakt en worst. Die zijn gemaakt van tarwe-eiwitten, peulvruchten en groenten. Naast die twee sauzen is er ook een nieuwe saus, de Piselli.

Doperwten

De pastapuristen kennen de pasta als Piselli in Umido en aan de leken is het heel simpel uit te leggen: piselli zijn doperwten. De nieuwe saus is volgens familierecept gemaakt en bevat natuurlijk doperwten, maar ook groenten zoals prei, bleekselderij, ui en zoete tomaten. Ook zit er vegan worst doorheen die gemaakt is van plantaardig eiwit.

De Bolognese en Peperoncino hebben zoals gezegd een kleine facelift gehad zodat het vegan gehakt of worst en de stukken groenten goed herkenbaar zijn in de saus. Alle sauzen zijn verpakt in een nieuwe zak die genoeg saus biedt voor twee personen.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies