Oppo Brothers: laat ijs 15 minuten buiten de vriezer staan voor je het eet

Oppo Brothers: laat ijs 15 minuten buiten de vriezer staan voor je het eet

Vorig artikel Volgend artikel

Het is misschien wel een van de meest fascinerende vragen als het op roomijs aankomt: hoe lang moet je het laten staan voordat je het kan eten? Gelukkig is ijsmerk Oppo Brothers onderzoek gaan doen en zijn daar duidelijke conclusies en tips uitgekomen. De belangrijkste: als je ijs uit de diepvries haalt is het na 15 minuten ideaal om te eten.

Eigenlijk is dit onderzoek van Oppo Brothers misschien wel een de belangrijkste van deze zomer. Want er is niets zo fijn om op een warme dag lekker wat verkoeling te vinden door het verorberen van heerlijk zacht roomijs. Toch is het altijd even wachten tot je aan kan vallen. Het ijs moet altijd even iets ontdooien en zeker niet te lang want anders heb je ijssoep.

Baanbrekend onderzoek

Gelukkig hebben de experts op het hoofdkantoor van het ijsmerk het afgelopen jaar hun tijd goed gebruikt. Ze zijn in gesprek gegaan met consumenten om te onderzoeken hoe iedereen ijs eet, wat de ideale eettemperatuur is en wat dan de textuur van het ijs moet zijn. Met alle input zijn ze aan de slag gegaan om voor eens en voor altijd de ideale techniek te ontwikkelen voor de beste ijservaring.

Beste ijservaring

In het filmpje hierboven zie je al het belangrijkste onderdeel: laat ijs uit de diepvries eerst 15 minuutjes ontdooien. Probeer dit proces nóóit te versnellen door bijvoorbeeld een magnetron te gebruiken, dit helpt echt niemand. Om na 15 minuten zeker te weten dat het ijs de perfecte textuur heeft moet het pak een klein beetje meedeinen. Dit zou hetzelfde moeten aanvoelen als de muis van je ene hand als je er met het andere in knijpt.

Direct uit de bak

Opvallend is dat 30% van de consumenten ijs het liefst direct uit de bak eet, de andere 70% wil het toch het liefst eerst even in een kommetje doen. Hoewel echt de overgrote meerderheid ijs het liefst op de bank naar binnen werkt (85%), zijn er toch wat bijzondere andere plekken. Zo zegt 4% van de ondervraagden ijs het liefst in bad te eten (!) en 5% zegt ijs tijdens een andere bezigheid zoals koken of poetsen te eten.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies