Oppo Brothers introduceert twee nieuwe smaken vegan ijs

Oppo Brothers introduceert twee nieuwe smaken vegan ijs

Vorig artikel Volgend artikel

Naast groente en fruit, een lekker drankje of fruitijsjes is het met warm weer heerlijk om wat verkoeling te vinden met roomijs. Het liefste doe je dat zonder schuldgevoel en daarbij komt het ijsmerk Oppo Brothers om de hoek kijken. De caloriearme ijsmakers hebben twee nieuwe plantaardige (!) smaken geïntroduceerd: Very Almondberry en Simply the Zest.

Oppo heeft voor de twee smaakcombinaties gekozen omdat ze uitermate fris en fruitig smaken en dat combineert goed met het romige ijs. Het bijzondere is dan ook dat beide producten gemaakt zijn zonder zuivel. Die is vervangen door kokosmelk uit Indonesië.

Nieuwe smaken

Very Almondberry is gemaakt met knapperige amandelen die gemend zijn met romig amandelijs, gecombineerd met een rode frambozenswirl. De frambozen worden als ze rijp zijn geplukt, fijn gezeefd en vervolgens geconcentreerd om er een frambozenpuree van te maken. Het beste nieuws? Een halve tub Very Almondberry bevat 160 kcal.

Ben je meer van citrusijs dan is Simply the Zest een verfrissend ijs voor je. Het ijs van kokosmelk wordt gemengd een citroenswirl, romig panna cotta ijs en stukjes citroen zest. Vandaar ook de naam. Net als bij alle andere ijssmaken van Oppo Brothers geniet je hier redelijk zonder schuldgevoel van. Een halve tub Simply the Zest bevat 157 kcal.

Ultieme smaakbeleving

Om iedereen zo optimaal mogelijk te laten genieten van de nieuwe smaken heeft de ijsmaker een stappenplan daarvoor gemaakt in samenwerking met een ijsprofessor. Dr. Sarah Kemp heeft de ideale manier om van ijs te genieten beschreven.

Ze zegt hierover: “Smaak is uiterst belangrijk en het meeste uit elke hap halen moet prioriteit nummer één zijn, vooral als het om ijs gaat. Echter, zijn mensen zich niet bewust van hoe smaak sensaties gemaximaliseerd kunnen worden als het gaat om het eten van voedsel. Bij het proeven van ijs zorgt de lepel ondersteboven draaien als je het in je mond stopt, ervoor dat het ijs eerst de smaakpupillen raakt waardoor je, bijna direct, een grotere smaakimpact ervaart.”

Het stappenplan:


  1. Laat het ijs 15 minuten opwarmen buiten de vriezer tot -14°C. Wacht tot het ijs zacht aanvoelt. Hierdoor kunnen de aromamoleculen beter vrijkomen
  2. Eet het ijs met een theelepel en schep deze maar voor de helft vol
  3. Plaats de theelepel ondersteboven in de mond, zodat het ijs de tong eerst raakt voor de eerste smaak
  4. Laat het ijs door je mond gaan tijdens het ademen, zodat het al je receptoren bereikt. Ervaar de romige, gladde textuur, het mondgevoel en de smaak
  5. Houd het ijs 12 seconden in je mond om de maximale smaak te ervaren
  6. Herhaal het proces om het volledige smaakprofiel en smaaksensatie te beleven

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies