Nieuwe biologische pindakaas op de markt van het merk Pnuts

Nieuwe biologische pindakaas op de markt van het merk Pnuts

Vorig artikel Volgend artikel

Er is een nieuw biologisch pindakaasmerk op de markt: Pnuts. De pindakaas van het merk wordt gemaakt van biologische pinda’s uit de Verenigde Staten (VS). Daarvoor wordt geen gebruikgemaakt van palmolie maar wel van zonne-energie en glazen potten zijn recyclebaar. Pnuts maakt op dit moment drie smaken pindakaas: naturel, kokos-chili en karamel-zeezout.

De pinda’s worden in de VS in de staat Virginia biologisch geteeld. Er zijn daar genoeg zonuren waardoor het door het jaar heen er warm blijft, het regent er niet vaak waardoor de planten goed groeien in de zandgrond. De biologische boeren gebruiken bij het telen geen kunstmest of andere zaken die slecht zijn voor de bodem. Iedereen die ooit bij een honkbalwedstrijd is geweest, kent de Virginia pinda’s wel. Want daar is het een klassieke snack om te eten tijdens een wedstrijd.

Duurzaam

De gewassen waar pinda’s aan groeien zijn duurzaam omdat ze minder water nodig hebben dan om noten te telen. Daarbij komt dat de plant een stikstofbinder is die op een natuurlijke manier helpt de bodem gezond te houden. Een volgende stap is om de keten kleiner te krijgen door te beginnen met het telen van pinda’s in Nederland.

Drie smaken

Virginia pinda’s zijn groot, vet en vol van smaak waardoor ze heel geschikt zijn om er natuurlijke pindakaas mee te maken. Daarom maakt Pnuts er ook drie verschillende smaken mee: naturel, kokos-chili en karamel-zeezout. De naturel is pindakaas op zijn puurst. De kokos-chili geeft de pindakaas een fijne kick en de karamel-zeezout speelt met de smaken zoet en zout.

De pindakazen van Pnuts zijn te koop bij Marqt, Odin, verschillende biowinkels en via de eigen website.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies