Magnum introduceert als eerste in Europa ijs met ruby chocolade

Magnum introduceert als eerste in Europa ijs met ruby chocolade

Vorig artikel Volgend artikel

IJsmerk Magnum komt deze maand met een nieuwe variant op de markt: Magnum Ruby. Daarmee is het de eerste ijsproducent die in Europa een ijsje op de markt brengt met de recentelijk ontdekte vierde chocoladesoort ruby.

Puur, melk en wit kennen we natuurlijk al jaren als chocoladesoorten, maar ruby is nieuw. Volgens kenners is dit de grootste innovatie in de chocoladewereld sinds de ontdekking van witte chocolade zo’n 80 jaar geleden. De grootste chocoladefabrikant ter wereld, Berry Callebaut, ontdekte de ruby cacaoboon en heeft daar in tien jaar tijd een eetbare chocola van ontwikkeld. De eerste keer dat ruby chocolade het daglicht zag, was in 2017.

Kenmerkende bessensmaak

Het productieproces van de ruby cacaobonen zorgt ervoor dat de kenmerkende roze kleur en bessensmaak naar voren komt. Zonder toegevoegde kleur- of smaakstoffen krijg je een nieuwe smaakervaring. Door de herkenbare kleur en eigenzinnige smaak zijn chocolatiers en chefs over de hele wereld al flink aan het experimenteren geslagen met de nieuwe chocoladesoort.

De nieuwe ijs Magnum Ruby zoekt de balans tussen de ruby chocolade, een romige vulling van witte chocolade-ijs met een frambozen swirl. Hierdoor krijg je een aparte smaakervaring voor je kiezen. De ijs is namelijk niet bitter, zoet of alleen maar romig, het is een combinatie van alles en dan ook nog eens goed in balans.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies