Jonge Brabantse kok naar finale European Young Chef Award 2019

Jonge Brabantse kok naar finale European Young Chef Award 2019

Vorig artikel Volgend artikel

De jonge Brabantse leerlingkok Vic Tosseram heeft de voorronde voor de kookwedstrijd European Young Chef Award gewonnen. Dat deed hij met zijn versie van het klassieke gerecht ‘Blote billetjes in het gras’. Hierdoor mag hij op 22 t/m 24 oktober op het Griekse Rhodos strijden in de finale.

Tijdens de voorronde in het Brabantse Veghel streden zeven jonge talenten voor de felbegeerde plaats in de finale. Ze kregen de opdracht om met een eigentijdse versie te komen van het traditionele Brabantse gerecht ‘Blote billetjes in het gras’.

De jury bestond uit: Thijs Vis van Restaurant ’t Misverstant, Sietse Blummel culinair adviseur van Sligro, Nick de jong, wedstrijdambassadeur van De Rooi Pannen en juryvoorzitter Alfred van Mameren van FoodUp!Brabant.

Juryrapport

Zij riepen tweedejaars leerlingkok Tosseram uit als winnaar met zijn versie van het gerecht. Juryvoorzitter Van Mameren lichte de uitverkiezing toe: “Het was geweldig om te zien hoe creatief en innovatief deze jonge chefs te werk gingen. De winnende kandidaat heeft zich onderscheiden door zijn creativiteit en toegepaste techniek. Hij ging met zijn gerecht letterlijk en figuurlijk de hoogte in. De gevulde worst was écht een topper en gaf de doorslag.”

EYCA jury oordeel
(Foto: Het juryoordeel - Stick to the brand)

Wedstrijd

De European Young Chef Award is een initiatief van tien Europese regio’s die hun streektradities willen showen en zich inzetten om gezonder en duurzamer met eten om te gaan. Brabant behoort tot een van deze 10 regio’s. In de wedstrijd worden de jonge koks uitgedaagd om te werken met de eigen tradities rondom eten en met regionale producten.

Een van de betrokken partijen bij dit alles is Sligro. Marketingdirecteur van het bedrijf, Gemma Schneemann, over de wedstrijd: “Voor ons en de partners waar wij deze wedstrijd samen mee organiseren zijn talentontwikkeling en Brabants erfgoed belangrijke onderwerpen. Wij zijn daarom heel blij dat wij deze jonge chefs een podium kunnen geven en tegelijkertijd producten van Brabantse bodem in de spotlights kunnen zetten. Brabant op zijn best."

EYCA winnaar aan het werk
(Foto: Vic Tosseram aan het werk - Stick to the brand)
Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.