Jimmy Joy introduceert met Plenny Pot plantaardige instant maaltijden

Jimmy Joy introduceert met Plenny Pot plantaardige instant maaltijden

Vorig artikel Volgend artikel

Over de hele wereld zijn instant noodles een fenomeen: makkelijk, snel en ze zorgen voor een vol gevoel zonder dat ze écht voedzaam zijn. Laat nou net de voedselpioniers van Jimmy Joy een nieuw product hebben ontwikkeld: Plenny Pot. Plantaardige instant maaltijden die hartig en uitgebalanceerd zijn zodat je alle voedingstoffen binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft.

Met alle voedingstoffen bedoelt Jimmy Joy dan ook letterlijk alle, de plantaardige instant maaltijden zitten vol: proteïne, vetten, koolhydraten, vezels en 26 vitaminen en mineralen. Ze leveren je 400 calorieën waarvan 20% uit proteïne, 29,3% uit vet, 45% uit koolhydraten en 5,8% uit vezels. Ze zijn er in drie smaken: Creamy Cajun Pasta, Tikka Masala and Vegetable Korma Rice gemaakt met pasta, linzen en rijst.

Snel en gezond

Jimmy Joy is vooral bekend door het assortiment aan gezonde shakes en bars. De Plenny Pots zijn de eerste warme en hartige producten die het bedrijf op de markt brengt. Net als de andere producten zijn de nieuwe volledig plantaardig. Ook zijn ze ontwikkeld aan de hand van wetenschappelijk onderzoek en wetenschappelijke rapporten van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA).

Drie smaken

Zoals gezegd zijn er drie smaken: Creamy Cajun Pasta, Tikka Masala and Vegetable Korma Rice. Het enige dat je toe hoeft te voegen aan de potten is heet water en het geheel dan 5 minuten te laten staan. In de potten zit niet alleen poeder. Maar een mix van witte rijst of volkorenpasta of linzen met erwten- en soja-eiwitisolaat, gedroogde groenten en kruiden. Denk daarbij aan: zout, peper, tijm, koriander, uienpoeder, knoflookpoeder en komijn. Verder worden er geen kunstmatige smaakstoffen toegevoegd. Dat maakt ze een ideale makkelijke en vooral snelle maaltijd. Zélfs als je komende zomer weer ergens aan het kateren bent op een festival.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies