Japanners worden gek om Mcdonald's  burgerbroodje van rijst

Japanners worden gek om Mcdonald's burgerbroodje van rijst

Vorig artikel Volgend artikel

In Japan zijn bij McDonald’s vanaf volgende week woensdag burgers op burgerbroodjes van rijst verkrijgbaar. Op de foto’s ziet het eruit als verschillende burgers tussen twee rijstwafels, maar dat zal in de praktijk anders zijn. Het nieuws zette het Japanse deel internet in vuur en vlam.

De zogenaamde gohan burger biedt volgens de Japanse Mac een nieuwe smaak door het broodje te veranderen in een speciaal gemaakt rijstbroodje met behoud van de ingrediënten en kruiden die men gewend is van een klassiek burgerbroodje. De rijstbroodjes worden gemaakt van Japanse rijst en het glazuur wordt gemaakt van een hartige sojasaus.

Aankondiging

Als teaser tweette de fastfoodketen afgelopen zaterdag een cryptische tweet: ‘Ahhh.. ik wil echt rijst eten.” Dat bericht heeft inmiddels bijna 57.000 retweets en 235.000 likes. In de reacties waren mensen overenthousiast, want wat zou het worden? Zo boden boeren aan om leverancier van rijst te worden en andere hoopten op de terugkeer van een gerecht met kerrie, rijst en gebakken varkensvlees.

Aan de reclamecampagne is de slogan ‘gohan dekita yo’ gekoppeld. In het Japans heeft dat twee betekenissen: ’het eten is klaar’ en ‘de rijst is klaar’. Dat is met het idee gedaan dat het een gevoel van thuis zijn illustreert, alsof je moeder zegt dat het avondeten klaar is.

Drie variaties

Om de nieuwe broodjes hangt een hele campagne genaamd ‘Night Mac’ waarmee Japanners worden aangemoedigd om tussen 17:00 en sluitingstijd een van de nieuwe gohan burgers te eten. Op andere tijdstippen zijn ze namelijk niet verkrijgbaar en maar tijdelijk verkrijgbaar.

Er zijn drie nieuwe varianten burgers die op een rijstbroodje geserveerd worden: teriyaki, rijst-bacon-sla en fried chicken. McDonald's zoekt op deze manier een harmonieus middenterrein tussen de smaak van westerse en Aziatische consumenten.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies