Food09.01.2024

Is dit de lekkerste hamburger van Nederland?


Voor goede hamburgers kan je altijd terecht bij het inmiddels gerenommeerde Ter Marsch & Co. Ze bakken daar al een tijdje prijswinnende burgers. En daar komt nu een nieuwe en toch ook prestigieuze titel bij. Namelijk die van: Lekkerste Hamburger van Nederland 2024. Deze onderscheiding werd uitgereikt tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Lekkerste wedstrijden tijdens de Horecava vakbeurs in Amsterdam.

Chef Andy Hoogvliets ging er met de winst vandoor bij de finale van de Lekkerste Hamburger van Nederland met de burger “La Fiesta de Carne”. Deze werd als beste beoordeeld door de jury en staat vanaf vandaag op het menu van Ter Marsch & Co.

<i>Chef Andy Hoogvliets met zijn `La Fiesta de Carne`</i>
Chef Andy Hoogvliets met zijn `La Fiesta de Carne`

La Fiesta de Carne

La Fiesta de Carne is een burger geïnspireerd op de smaken afkomstig uit Spanje. La Fiesta de Carne wordt geserveerd op een brioche bun met een vlees patty van het Spaanse Black Angus van familiebedrijf Miguel Vergara. Beide kanten van de brioche bun worden licht ingesmeerd met Andalusië crème en custard van Spaanse manchego kaas. Vervolgens wordt het belegd met frisse venkel, gedroogde tomaat, en 24 maanden gerijpte Gran Reserva Serranoham en afgemaakt met huisgemaakte piment d’Espelette. Dit geeft het geheel een kleine kick vanwege het pepertje.

La Fiesta de Carne is speciaal ontwikkeld als inzending voor deze wedstrijd en is de perfecte vertaalslag van de Spaanse smaken die je overal in de wereld steeds populairder ziet worden.

<i>Dit is `m: de lekkerste hamburger van Nederland.</i>
Dit is `m: de lekkerste hamburger van Nederland.

Jury @ Horecava vakbeurs

De wedstrijd, die bekend staat om het vieren van culinaire uitmuntendheid in de wereld van hamburgers, trok deelnemers uit het hele land. Allemaal streden zij om de felbegeerde titel. Ter Marsch & Co liet een onuitwisbare indruk achter op de smaakpapillen van de jury met zijn ongeëvenaarde combinatie van hoogwaardige ingrediënten, innovatieve smaken en culinair meesterschap.

“De winnende burger is een symfonie van smaken die zowel hamburgerliefhebbers als foodcritici zal boeien. Met het perfect gegaarde vlees, de zachte brioche en de waanzinnige kaas custard van manchego is La Fieste de Carne synoniem geworden voor culinaire uitmuntendheid en zet een nieuwe standaard voor burgerperfectie.”

Volgens de driekoppige jury was de La Fiesta de Carne tot in perfectie bedacht, spot-on op smaak en helemaal in de tijdsgeest van nu. Bovendien is er tot in de kleinste details nagedacht over een kloppend totaalplaatje; een mooi handzaam formaat voor een hele goede prijs kwaliteit verhouding. De jury beoordeelde de burger als een ware winnaar.

<i>Hem zelf proeven doe je bij Ter Marsch & Co.</i>
Hem zelf proeven doe je bij Ter Marsch & Co.

Ter Marsch & Co is te vinden in

  • Rotterdam, Witte de Withstraat 70.
  • Amsterdam, Vijzelstraat 4 en Kalverstraat 96.

Fotocredits: Ter Marsch & Co.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Behalve liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online, is hij ook een autoliefhebber.

Verder lezen over Hamburger

Verder lezen over Vlees

Minder vlees eten met Ballo’s: vegan alternatief voor de gehaktbal

Het idee is dat we met zijn allen wat minder vlees gaan eten omdat dit zo belastend voor het milieu is. Voor de een geen enkel probleem. Voor de ander iets dat niet werkt, wat een goed stuk vlees op zijn tijd is toch wel...

Food02.12.2023

Minder vlees eten met Ballo’s: vegan alternatief voor de gehaktbal

Vjèze Fur swapt ballen
​Waarom je niet hoeft te aarzelen met wagyubeef op de BBQ

Wagyuvlees is een wat duurdere vleessoort en dat heeft er alles mee te maken dat het rund waarvan dit vlees wordt gemaakt aan zeer strenge regels moet voldoen. Deze runderen zijn een speciaal, Japans ras dat enige tijd z...

Food28.06.2023

​Waarom je niet hoeft te aarzelen met wagyubeef op de BBQ

Edelhert uit de Oostvaardersplassen weer verkrijgbaar bij Grutto

De Nederlandse natuur heeft veel moois te bieden, zoals de Oostvaardersplassen. Daar vertoeven inmiddels een zeer groot aantal edelherten en in het kader van de biodiversiteit moeten er begin dit jaar 1.600 worden afgesc...

Nieuws06.03.2023

Edelhert uit de Oostvaardersplassen weer verkrijgbaar bij Grutto

Gastronomisch genieten bij Gastrovino Harboury in Tilburg

Op Eatly is al het een en ander over Gastrovino gepubliceerd. Van de zomer was er een grote verrassing: er was een winkel in Tilburg en wel in de Piushaven (sowieso een mooi stuk van de stad). Restaurant Harboury heeft t...

Hotspots14.12.2022

Gastronomisch genieten bij Gastrovino Harboury in Tilburg

Redefine Meat herdefinieert de beleving van plantaardig vlees wereldwijd

Het lijkt erop dat er weer een échte innovatie is op het gebied van plantaardig vlees. Na Londen, Berlijn en Amsterdam zijn nu in de horeca door heel Nederland en bij toeleveranciers producten van Redefine Meat verkrijg...

Food22.10.2022

Redefine Meat herdefinieert de beleving van plantaardig vlees wereldwijd

Dit is de snelste manier om vlees te ontdooien

Op de School voor Journalistiek heb ik altijd geleerd dat veel onderwerpen voor artikelen uit je eigen verwondering voortkomen. Zo had ik gister een gevalletje dat de planning op het laatst moment wijzigde en ik even sne...

Food05.05.2022

Dit is de snelste manier om vlees te ontdooien

Consumentenbond: ‘Mager rundergehakt soms vetter dan spareribs’

De hoeveelheid artikelen die de laatste tijd zijn geschreven over producenten die klooien met hun producten is niet meer op een hand te tellen. De Consumentenbond doet met een nieuw onderzoek weer een duit in het zakje,...

Nieuws29.04.2022

Consumentenbond: ‘Mager rundergehakt soms vetter dan spareribs’

Kabinet onderzoekt of vleestaks kan helpen om minder vlees te consumeren

De afgelopen jaren is er door verschillende lobbyclubs en belangenorganisaties druk uitgeoefend op de politiek om iets te doen aan de suiker- en vleesconsumptie. Dat leverde in 2018 het ‘Nationaal Preventieakkoord’ o...

Nieuws30.03.2022

Kabinet onderzoekt of vleestaks kan helpen om minder vlees te consumeren