Euroma en Jonnie Boer lanceren vier wereldse BBQ-specerijenmelanges

Euroma en Jonnie Boer lanceren vier wereldse BBQ-specerijenmelanges

Vorig artikel Volgend artikel

Kruiden- en specerijenleverancier Euroma introduceert samen met sterrenchef Jonnie Boer vier nieuwe specerijenmelanges speciaal voor de BBQ: American, Mexican, African en Asian style. De Euroma BBQ by Jonnie Boer zijn ontstaan uit het geloof dat barbecueën meer is dan eten grillen. Het draait volgens hem om de beleving: geuren, smaken en samenzijn.

Daarom is er gekozen voor vier blends met een eigen bbq-geschiedenis. Zo heeft ook iedere keuken en regio zijn eigen smaken die de keuken definiëren. Voor Amerika is de heilige drie eenheid, groene paprika selderij en ui, voor Mexico is dit chipotle en kaneel, voor Afrika een cacao en chili melanges voor Azië is het juist limoenblad.

Smaakbeleving

Jonnie Boer over het samenstellen van de melanges: “Bij het ontwikkelen van een specerijenmelange is het belangrijk dat de smaken kloppen bij wat we zeggen. Staat er hot & fruity op de verpakking? Dan verwacht ik bijvoorbeeld citroengras tegen te komen. Door veel te reizen, heb ik aan de lijve ondervonden hoe specerijen in verschillende landen gebruikt worden. De smaken, geuren en ervaringen van de verschillende regio’s hebben we in een potje weten te krijgen.”

Subtiele smaken

Voor Boer is balans het toverwoord in de keuken. Hij legt uit: “Wij proberen zo goed mogelijk de échte smaken te creëren. Als je in bijvoorbeeld Azië bent, dan zijn alle smaken subtiel en zeker niet overheersend. Dit is onze basis en inspiratie. Samen met de productontwikkelaars van Euroma hebben wij de melanges gemengd en getest, net zolang tot we de perfecte balans gevonden hadden.”

Veelzijdig

De kruiden van Jonnie Boer zijn zo gemaakt, dat er weinig mis kan gaan. “Proef en speel als een echte chef”, zegt de productontwikkelaar van Euroma. “Juist door te proberen en experimenteren, ervaar je wat smaakmakers kunnen doen. Zo kun je ook dipsausjes en dressings maken met deze kruiden. Kortom; simpel, lekker en leuk.”

De nieuwe kruidenlijn is verkrijgbaar bij Plus, Hoogvliet en Albert Heijn.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies