Eerste Nederlands VR-restaurant voor thuis opent tijdens Moederdag-weekend

Eerste Nederlands VR-restaurant voor thuis opent tijdens Moederdag-weekend

Vorig artikel Volgend artikel

Wat er precies in het Tilburgse kraanwater zit, weten we niet. Dat het ervoor zorgt dat er niet bij de pakken neergezeten wordt, is mooi om te zien. Volgende weekend (Moederdag-weekend) opent namelijk Gastrobar Rix het eerste Nederlandse VR-restaurant voor thuis.

Sinds de sluiting van de horeca zit de eigenaar van Gastrobar Rix, Ricky Spijkers, thuis behoorlijk te balen. Een item bij RTL Boulevard over de Milaan Fashion Week in Virtual Reality (VR) bracht hem op een lumineus idee: het openen van het eerste Nederlandse VR-restaurant voor thuis. Hij nam contact op met het Tilburgse bedrijf Livewall en niet veel later was het idee werkelijkheid.

Zo werkt het

Het weekend van 8, 9 en 10 mei is het voor de eerste keer mogelijk om thuis te genieten van de VR-ervaring. Dat doe je door naar de website van het restaurant en het driegangen VR-diner te bestellen voor 2, 4 of 6 personen voor een van die dagen. Op de dag zelf haal je de VR-box bij het restaurant op of hij wordt thuisbezorgd in de regio Tilburg.

“Veel restaurants bezorgen hun gerechten nu thuis, maar ik wilde meer beleving van Gastrobar RIX toevoegen. Met de VR-bril lijkt het alsof mensen letterlijk bij ons in de zaak zitten te genieten van hun diner. Zo kunnen mensen toch nog een soort van uiteten", laat Spijkers weten aan lokaal medium Tilburg.com.

Tegen etenstijd is het dan tijd om alles gereed te maken. Bij de box zit een Google cardboard VR-bril meegeleverd waar je eigen smartphone in moet. Als je naar de bijgesloten link gaat, start de eerste video. Daarmee geniet je thuis van een 360-graden experience in Gastrobar Rix waarbij je uitleg over de gerechten krijgt van de chef-kok en de bediening ook gewoon haar werk doet.

Het VR-menu

Het driegangenmenu ziet er als volgt uit. Als voorgerecht krijg je: Steaktartaar van l’Onglet met zoetzure groente, begeleid met La Trappe witte Trappist. Als hoofdgerecht: Pasta Parmasanic met truffelroomsaus, begeleid door de huiswijn van het restaurant Arbos (blend van Nero d’Avolo en Merlot).

Als nagerecht staat er Chocolat Heaven; diverse bereidingen van chocolade, begeleid door een Espresso Martini op het menu. Om het helemaal af te maken zit er ook nog een Schrobbelèr met een RIX-bonbon van Cru de Cacao bij.

De VR-rixperience is online per 2, 4 of 6 personen te bestellen via de website en kost 44,50 per persoon.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies