Een nieuwe vega-trend krijgt vorm: plantaardig vlees in poedervorm

Een nieuwe vega-trend krijgt vorm: plantaardig vlees in poedervorm

Vorig artikel Volgend artikel

Zo nu en dan krijg ik het gevoel dat voedingsproducenten van gekkigheid niet meer weten wat ze moeten doen op ‘iets nieuws’ op de markt te brengen. En zoals met alles in het leven: de scheidslijn tussen genialiteit en gekkigheid is dun. Een nieuwe trend op het gebied van plantaardige voeding komt overwaaien uit Duitsland: plantaardig vlees in poedervorm.

De plantaardige food-startup Greenforce is het eerste bedrijf dat deze producten in Nederland introduceert. Naar eigen zeggen gaat de innovatie van plantaardig vlees in poedervorm voor een revolutie in de voedingsindustrie zorgen. Het enige wat je aan de mixen van erwteneiwit toe hoeft te voegen is een beetje water om er een gehaktbal, burger of gehaktschotel mee te maken.

Lange houdbaarheid

Nou waren de pannenkoekmixen van Panash qua smaak en gemak een grote verrassing. Dus het idee van poedermixen waar je iets aan toe moet voegen hoeft niets te zeggen over de smaak of eindresultaat. Daarnaast is het ook zo dat de mixen van Greenforce volzitten met proteïne aangezien ze van erwteneiwit zijn gemaakt. En misschien nog wel een van de handigheidjes: al de mixen zijn lang (niet gekoeld) houdbaar.

Smaakmakers

Om de poedermixen een vleessmaak en -textuur te geven zijn er per verschillende smaak allerlei specerijen aan toegevoegd. En net als met hamburgers of gehaktballen van scratch maken: je kan er natuurlijk allerlei smaakmakers zelf aan toevoegen (zie ook de receptvideo hierboven). Op dit moment zijn er vijf mixen op de Nederlandse markt: Burgers, Gehakt, Gehaktballen, Schnitzel en Gehaktballen Zweedse stijl.

Zelf ben ik best benieuwd naar de textuur en structuur dus er volgt later deze week een artikel met hoe de Greenforce poeders in de praktijk zijn.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies