Ben & Jerry’s brengt snackable Cookie Dough in een zakje (zonder ijs) uit

Ben & Jerry’s brengt snackable Cookie Dough in een zakje (zonder ijs) uit

Vorig artikel Volgend artikel

De oprichters van Ben & Jerry’s waren dertig jaar geleden de eersten die op het lumineuze idee kwamen om stukjes koekjesdeeg in vanille-ijs te verwerken. Cookie Dough was geboren en werd daarna een van de bekendste ijssmaken op de wereld. Inmiddels bestaat het dertig jaar en viert het ijsmerk dit met de introductie van twee nieuwe Cookie Dough producten: Chunks en Twist.

Blijkbaar zijn er overal ter wereld mensen die als ze een pint Cookie Dough voor de neus hebben er als een malle de stukjes koekjesdeeg uit vissen. Zodoende is bij de ijsmaker ontelbare keren de vraag geweest of de stukjes ook los verkocht konden worden. Om het dertigjarig bestaan van de smaak te vieren is daarom besloten om twee smaken koekjesdeeg in een zakje te maken: Chocolate Chip Cookie Dough en Salted Caramel Cookie Dough.

Succes in Amerika

Kirsten Vermeer van Ben & Jerry’s Nederland bevestigd het bovenstaande: “Onze fans vragen ons al jaren of we de chunks niet los kunnen verkopen, dus we zijn erg blij dat we daar nu gehoor aan kunnen geven. Tijdens de introductie in de VS vlogen de chunks over de toonbank, dus vonden we het tijd om de vraag van de Nederlandse Cookie Dough-liefhebbers ook te beantwoorden.”

Ben & Jerry's Twist
(Afbeelding: Ben & Jerry's twist - © Ben & Jerry's)

Cookie Dough Twist

Om het feestje compleet te maken wordt ook de Cookie Dough Twist in twee smaken geïntroduceerd. Deze twee variaties zijn een moderne twist op de klassieke koekjesdeegsmaak met geheel nieuwe smaakcombinaties. Dat zijn: Rain-Dough en Dough-ble Chocolate.

De Rain-Dough is gemaakt van vanille-ijs met kleurrijke chunks en sprinkles met een kern van koekjesdeeg. De Dough-ble Chocolate is heel verrassend gemaakt van chocolade ijs met stukjes chocolade en in het midden een kern van chocolade koekjesdeeg.

De Chunks zijn vanaf volgende week te bestellen bij New York Pizza en liggen binnenkort in het vriesvak bij de supermarkt, net als de Twist.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies