Bedrijf achter Koopeenkoe.nl heeft 100.000 klanten

Bedrijf achter Koopeenkoe.nl heeft 100.000 klanten

Vorig artikel Volgend artikel

Voor veel consumenten is vlees iets dat ze kopen in de supermarkt of bij een slager. De afgelopen jaren zijn er verschillende bedrijven gekomen waarbij je online een deel (of een heel) van een dier kan kopen om later te consumeren. Een van die bedrijven is Crowdbutching dat inmiddels 100.000 klanten heeft. Een van die websites is Grutto.

Het bedrijf heeft verschillende soorten sites waar je als consument vlees van een varken, kip, hert, kalkoen, geit of koe kan kopen. Een van de bekendere websites is www.grutto.nl. Inmiddels is het bedrijf in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk actief en heeft 100.000 klanten. De omzet in 2018 verdubbelde en de verwachting is dat het bedrijf dit jaar met 50% groeit.

Zelf koe kiezen

Consumenten die via de website vlees willen bestellen, kiezen in eerste instantie zelf het dier uit. Daarna is het wachten tot de koe volledig verkocht is en dan gaat het dier naar de slacht. Eigenaar van het bedrijf, Berend te Voortwis, zegt hierover tegen het Algemeen Dagblad: “De slachterij ligt altijd op maximaal een half uur reizen van de boerderij. De koe blijft dan twee dagen bij de slachterij om weer rustig te worden en wordt dan geslacht. Vervolgens rijpt het vlees een paar weken en wordt het hierheen vervoerd waar we de vleespakketten maken en aan de klanten leveren.”

Het is dan ook niet zo dat consumenten op de website vlees bestellen en dat het de dag erna geleverd wordt, soms gaat daar een tijdje overheen. Volgens Te Voortwis deert dat klanten niet: “Mensen wachten graag een tijdje op een product dat van a tot z klopt. Het past bij het idee dat je iets oogst uit de natuur. We vragen ook iets van de consument. Waarom ik ik vlees en hoe doen we dat dan?”

Meerdere boeren

Doordat het bedrijf en de vraag sterk groeit zijn er een aardig aantal boeren die meeprofiteren van een extra inkomstenstroom via de verschillende websites. In totaal verdienen 110 boeren geld via de websites. Ter Voortwis legt uit: “De meeste aangesloten boeren leveren rundvlees, maar we bieden inmiddels ook vlees van andere dieren aan, zoals kippen.”

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies