Twee nieuwe alcoholvrije spirits van Fluère

Twee nieuwe alcoholvrije spirits van Fluère

Vorig artikel Volgend artikel

Om het einde van Dry January te vieren zijn er afgelopen weekend de nodige kurken ontkurkt en bierflessen geopend. Toch is het goed om ook nog even op wat tofs en alcoholvrij in te zoomen: de alcoholloze spirits van Fluère.

In 2017 lanceerde het drankmerk de eerste ‘Original’ variant en daar komen nu de smaken Spiced Cane Dark Roast en Raspberry bij. De alcoholvrije spirits bevatten een mix van complexe, gebalanceerde extracten en apart gedestilleerde botanicals. Dat zorgt voor een drank vol smaak, karakter en met een stevige bite.

Flow

Fluère betekent in het Latijn flow en voor het merk symboliseert dit de golvend dynamiek van het leven en de spirits zelf. Bewust en mindful genieten, zonder compromis aan de smaak. Oprichter Léon Meijers ziet de spirits als volwaardig alternatief voor cocktails: “De smaakbeleving van alcohol, zonder de alcohol.”

Verschillende smaken

Via hydro-stoomdistillatie worden de botanicals apart van elkaar gedestilleerd om zo de beste smaak uit de pitten, zaden, schillen en bladen te halen. De etherische oliën van de gedistilleerde botanicals worden samen met natuurlijke extracten geblend en vormen zo de basis voor de drie varianten.

Variant Spiced Cane Dark Roast is amberkleurig en wordt gedestilleerd van pure melasse van Dominicaans suikerriet, met tonen van gebrande koffiebonen, toffee, tonkabonen en zoethout. Door dit smaakprofiel is dit een goede vervanger voor bruine rum en bourbon.

De Raspberry wordt gedestilleerd uit frambozen en botanicals waardoor je een frisse lichtzoete drank krijgt. En het begon in 2017 allemaal met de Original. Deze is gemaakt van een blend van botanicals, waaronder: jeneverbes uit de Himalaya, lavendel uit de Franse Provence, Mediterrane citroenzeste en koriander uit Casablanca. Daardoor heeft deze variant een bijzonder smaakprofiel met een stevige bite in de afdronk.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies