Land Rover Defender van chocolade: chefkoks maken eigen versie

Land Rover Defender van chocolade: chefkoks maken eigen versie

Vorig artikel Volgend artikel

Autoliefhebbers zullen het eens zijn met de stelling dat: de Land Rover Defender om van te smullen is. Chef koks Sergio Herman en Jonnie Boer hebben dit samen met hun Belgische collega’s Dominique Persoone, David Martin en Gert De Mangeleer wel heel letterlijk genomen.

De chef-koks maakten namelijk van chocola ieder een eigen versie van de Land Rover Defender.

06_Land_Rover_chocolate_Defenders

Land Rover ging voor deze lekkernij de samenwerking aan met Dominique Persoone, chocolatier en eigenaar van The Chocolate Line. Hij is wereldberoemd in de ‘chocoladewereld’. Behalve overheerlijke chocoladecreaties verzon hij ook chocoladelippenstift, chocoladeverf en – speciaal voor het verjaardagsfeest van Rolling Stones-leden Ron Wood en Charlie Watts – een chocoladesnuifmachine: de chocolate shooter.

07_Land_Rover_chocolate_Defenders

Alle betrokken chef-koks zijn liefhebbers/eigenaar van een Land Rover. Elke chef werd gevraagd een vulling te maken die hun persoonlijkheid typeert. Sergio Herman, onder meer bekend van tweesterrenrestaurant The Jane in Antwerpen, koos voor een verrassende combinatie van het frisse Sakura en licht gezouten karamel en chocolade. Jonnie Boer, eigenaar van het driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle, voegde zijn eigen gin toe aan de praline. De Belgische chef-kok David Martin verwerkte Miso in zijn praline, die bestrooid is met Okinawa-zout. Dominique Persoone creëerde een gele Defender-praline die bestaat uit melkchocolade, gevuld met hazelnootpraliné en keylime. Chef-kok Gert De Mangeleer koos voor een combinatie van Koji (gefermenteerde rijst) en groene Matcha thee.

De Land Rover Defenders van chocolade zijn per direct te koop in The Chocolate Line in Brugge en in Antwerpen.

15_Land_Rover_chocolate_Defenders
Onno Rompa

Onno is blogger op DutchCowboys, Travelvalley en StyleCowboys. Onno schrijft over technologische innovaties en trends en ontwikkelingen op het gebied van...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies