Tedje is blogger voor Stylecowboys, Dutchcowboys en Travelvalley. Verder is ze tekstschrijver bij Red Banana. Ze is film- en serieverslaafd en houdt van lekker eten, reizen en beauty.
Komen er binnenkort vrienden eten en weet je niet goed wat je voor moet schotelen? Het antwoord is heel makkelijk: hamburgers natuurlijk. Op deze manier maak je ze mindblowing lekker!
Chef Grant Crilly van het YouTube-kanaal ChefSteps laat je precies zien hoe je dé decadente, masterlijke burger thuis kunt maken. Alvast een waarschuwing: je krijgt meteen mega veel zin in een hamburger na het zien van dit filmpje.
Sous-vide
Belangrijk is natuurlijk vers vlees van de slager (en niet die voorverpakte uit de supermarkt). Maak burgers van ongeveer 200 gram en breng ze op smaak met flink wat peper en zout. Het geheim van de lekkerste hamburger? Bereid ze sous-vide, ook wel vacuümgaren genoemd. Zowel vis, vlees als groenten kunnen in een plastic zak bij een lage temperatuur (onder de 100 graden) gegaard worden. Het voordeel van vlees sous-vide bereiden is dat alle smaken, aroma’s en vocht niet kunnen ontsnappen. Hierdoor zal de smaak vele malen intenser worden. Als de burgers klaar zijn, leg je ze nog heel even op de grill voor een perfecte krokante buitenkant. Leg de laatste 45 seconden een plakje kaas over de hamburger, zodat deze nog een beetje mee smelt. Beleg het broodje met de toppings die je lekker vindt, zoals bacon, ui, kaas en avocado. Gegarandeerd de beste burger die je ooit thuis hebt gebakken en je vrienden zullen zéker onder de indruk zijn.
Bekijk hieronder het filmpje om alles nog eens stap voor stap te zien. Good luck!