Fleur bewijst dat gezond en lekker eten prima samen gaan. Op Eatly deelt ze haar favoriete recepten en tips.
Dat vis gezond is weten de meeste mensen wel maar dat maakt nog niet dat het bij iedereen regelmatig op het menu staat. Dit recept is echt heel simpel om te maken en heerlijk om te eten. Je kunt het eten met stokbrood met pasta, verse frietjes. Alleen met groenten is ook lekker.
Ik heb het al regelmatig gemaakt als we eters krijgen omdat het van te voren klaar te maken is en daarna in 20 minuten gaar is. Wel zo gezellig voor je gasten als jij niet nog een uur in de keuken moet staan. Maar intussen vinden de kinderen het ook een favoriet gerecht dus staat het ook op doordeweekse dagen regelmatig op het menu.
Ingrediënten
- 250 gr zalm
- 200 gr kabeljauw
- bakje garnaaltjes
- 1 ui in reepjes gesneden
- 1 teentje knoflook
- bekertje crème fraîche
- 2 theelepels tomaten puree
- 250 ml groenten bouillon
- scheutje witte wijn
- geraspte kaas
- Ovenschaaltjes
- aluminium folie
Bereiding
1. Oven voorverwarmen op 180 graden
2. Vis in stukjes snijden en verdelen over de ovenschaaltjes
3. Vis met zout en peper bestrooien
4. In een pan de ui en knoflook fruiten in een beetje olijfolie
5. De tomatenpuree toevoegen en even meebakken. Zo gaat het zure van de tomatenpuree weg.
6. De crème fraîche toevoegen en goed doorroeren.
7. De bouillon en de wijn toevoegen. Als je van een dikkere saus houdt dan kun je beter iets minder vocht toevoegen, je kunt het altijd nog toevoegen.
8. Roer alles goed door elkaar en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
9. Verdeel de saus over de overschaaltjes en dek ze af met aluminium folie
10. Zet de bakjes ongeveer 20 minuten in de oven
11. Na 20 minuten de aluminium folie verwijderen en kaas en garnaaltjes toevoegen.
12. Nog 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.