Havermoutkoeken met appel en rozijnen

Havermoutkoeken met appel en rozijnen

Vorig artikel Volgend artikel

Dat je van havermout meer kunt maken dan alleen maar havermoutpap blijkt ook weer met dit recept. Van havermout kun je een prima deeg maken wat je kunt gebruiken als basis voor allerlei koeken, crackers en taart. Je kunt zelf allerlei varianten bedenken. Voeg b.v kaneel of kokosrasp toe aan het deeg of fijngehakte noten. Voor deze appelkoeken is de combinatie met koekkruiden erg lekker.

Ingrediënten voor Havermoutkoeken met appeltjes en rozijnen

  • 150 gram havermout
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels diksap
  • 1 ei, losgklopt
  • 1 grote harde appel geschild en in stukjes gesneden of geraspt
  • 2 eetlepels rozijnen
  • ½ theelepel koekkruiden
  • Extra optie: fijngehakte noten
  • Bakpapier
  • Uitsteekvorm rond of een glas ( diameter 6 cm )

Bereiding

1. Oven voorverwarmen op 200 ◦C.

2. Meng de havermout, olijfolie, diksap, ei (klein beetje overhouden) en eventueel al wat koekkruiden in een grote kom goed door elkaar. Kneed het vervolgens tot een deeg.

3. Het deeg uitrollen tussen 2 vellen bakpapier. Tip: druk het flink aan. Hoe steviger het deeg hoe beter je het kunt uitsteken. Let op dat het niet te dun wordt want dan breekt het.

4. Steek met een uitsteekvorm of glas rondjes uit het deeg. In totaal 16 rondjes

5. Meng in een kom de appel met rozijntjes en de rest van de koekkruiden en eventueel de fijngehakte noten.

6. Leg 8 rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en schep er het appelmengsel op. Zorg dat het niet te weinig is en zorg dat het goed verdeeld wordt over het hele rondje. ( anders kunnen de randen wat droog zijn )

7. Leg de andere rondjes over het appelmengsel en druk de randen goed aan. Bestrijk de koeken met ei en bak ze in ongeveer 15 minuten gaar.

ingredienten
Havermoutdeeg met appel, kaneel en rozijnen
deeg uitsteken
Deeg uitrollen en 16 rondjes uitsteken
havermoutkoekjes op bakplaat
Vul 8 rondjes deeg met het appel en rozijnenmengsel en bedek ze met een deegrondje.
oven
ongeveer 15 minuten in de oven
eindresultaat havermoutkoek
En dit is het eindresultaat

Aangezien havermout allerlei voordelen heeft voor je gezondheid is er niks mis mee om van deze koeken te genieten bij de koffie.

Fleur Farla

Fleur bewijst dat gezond en lekker eten prima samen gaan. Op Eatly deelt ze haar favoriete recepten en tips.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies