Hester is afgestudeerd in de master Communicatie-en Informatiewetenschappen. Een nieuwsgierige houding, brede interesse en een passie voor schrijven kenmerken haar. Verder sport ze het liefst zo vaak mogelijk.
Zomer betekent ijs! Je kunt zelf heel makkelijk lekkere ijsjes maken. Een aantal uur in de vriezer en je hebt je zelfgemaakte verkoeling! De ijsjes hieronder zijn definitely het proberen waard:
1. Yoghurtijsjes
Frozen yoghurt is sinds een paar jaar ongekend populair. Niet voor niets, want het is verfrissend en ook nog eens gezond. Je kunt zelf yoghurtijsjes op een stokje maken.
Meng yoghurt met honing en doe er stukjes aardbei, kers of ander fruit door. Giet het in ijsvormpjes en je hebt je eigen yoghurtijsjes!
2. Sorbetijs
Een bak sorbetijs is toch wel de ultieme verfrissing op warme dagen. Je kunt het prima zelf maken. Hoe? Door 100 ml honing op te lossen in 150 ml water in een pannetje op het vuur. Ondertussen leg je een gelatineblaadje in koud water. Na een paar minuten knijp je het gelatineblaadje uit en roer je dit door het mengsel. Laat het honingwater afkoelen en meng 500 gram gepureerde frambozen met het mengsel.
3. Zuremat ijsjes
Deze ijsjes zijn een eyecatcher! Knip gekleurde zure matten in kleine stukjes en draai ze een beetje zodat ze in de vormpjes kunnen. Giet er sprite of 7-up bij en een klein scheutje wodka. Even alles mooi in het vormpje doen, even in de vriezer en klaar!
[Afbeelding © barbamauro – Adobe Stock]