Barbecuerecept: Grilled Shrimp and Pineapple taco's

Barbecuerecept: Grilled Shrimp and Pineapple taco's

Vorig artikel Volgend artikel

Helaas is er ooit iemand zo dwaas geweest om stukken ananas op een pizza te leggen. Daarna is dit fruit nooit meer serieus genomen, terwijl het een fantastisch ingrediënt kan zijn. Vandaar dat we vandaag dit barbecuerecept uit Smokey Goodness - Burgers & BBQ Bites uitlichten: Grilled Shrimp & Pineapple Taco’s.

Zoals gezegd delen we nu de zomer echt aan de deur klopt allerlei toffe kookboeken, tools, drankjes , barbecues en natuurlijk recepten voor gerechten die barbecueën nóg prettiger maken. Op het gebied van recepten trappen we af met een snel en heerlijk recept uit het kookboek van Jord Althuizen.

De ingrediënten

(voor 4 personen)

  • 2 el boter
  • 3 knoflooktenen, grof gehakt
  • 4 el ketchup
  • 4 el chipotle-tabasco
  • 1 el sojasaus
  • 500 g gamba’s, gepeld
  • zout en versgemalen
  • zwarte peper naar smaak

Voor de jalapeñosalsa

  • 5 jalapeño’s
  • 1 sjalot
  • 2 el groene tabasco
  • sap van 1 limoen
  • zout en versgemalen zwarte
  • peper naar smaak
  • ½ ananas, geschild en
  • in schijven van 1 cm
  • 8 kleine tortilla’s
  • 200 g (zelfgemaakte) guacamole
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 2 el fijngehakte

Dit heb je verder nodig

  • BBQ of grill voor direct grillen
  • gietijzeren grillrooster

Zo maak je het gerecht

Duur: voorbereiding 1,5 uur, bereiding 15 minuten

Smelt in een pan de boter en fruit hier de knoflook in aan. Voeg ketchup, chipotletabasco en sojasaus toe en roer goed door. Laat het mengsel afkoelen en marineer hierin de gamba’s minimaal 1 uur in de koelkast.

Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt. Halveer de jalapeño’s, pel de sjalot en snijd door de helft. Gril de jalapeño’s en sjalot tot deze geblakerd en zacht geworden zijn. Hak ze fijn, meng ze met groene tabasco en limoensap en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Gril de schijven ananas tot deze mooie grillmarks hebben en het vruchtvlees zacht geworden is. Snijd de gegrilde ananas in blokjes en zet opzij. Gril de gemarineerde gamba’s rondom tot ze lichtroze zijn geworden. Let op dat je ze niet te lang grilt, want dan worden ze stug en taai.

Verwarm de tortilla’s kort op de BBQ en vul ze met de guacamole, gegrilde gamba’s, gegrilde jalapeñosalsa, feta, pistachenootjes en korianderblaadjes en serveer met schijfjes limoen.

Grilled Shrimp Pineapple Taco's v2
(Afbeelding: Grilled Shrimp Pineapple Taco's uit Smokey Goodness: Burgers & BBQ Bites - © Remko Kraaijeveld)
Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies