Vrijheidspont met Vrijheidsmaaltijd vaart op 5 mei op het IJ in Amsterdam

Vrijheidspont met Vrijheidsmaaltijd vaart op 5 mei op het IJ in Amsterdam

Vorig artikel Volgend artikel

De traditie van de Vrijheidsmaaltijd begon een paar jaar geleden. Inmiddels worden er op Bevrijdingsdag in allerlei steden door het hele land momenten gecreëerd om samen een Vrijheidsmaaltijd te nuttigen. In Amsterdam organiseert het 4 en 5 mei comité de Vrijheidspont: op de GVB-pont bij Amsterdam Centraal worden op vier momenten Vrijheidsmaaltijden geserveerd.

De Vrijheidsmaaltijden hebben als doel om bijzondere ontmoetingen aan de eettafel te organiseren. Vrienden en vreemden worden via deze weg uitgenodigd met elkaar in gesprek te gaan over wat vrijheid voor hen betekent. Op de Vrijheidspont is plek voor 500 deelnemers die genieten van de Vrijheidsmaaltijd op het IJ.

Iedereen welkom

In totaal vaart de pont vier keer een route van 45 minuten over het IJ. Op de pont worden gasten ontvangen door maître Sergio Vyent (First Dates). Op de tafels liggen kaarten met vragen die uitnodigen tot gesprek. Tijdens de afvaart is er ook plek voor muziek; onder meer de Amsterdam Klezmer Band, Yung Nnelg en Giobi Quendas passeren de revue.

Vrijheidssoep

Samuel Levie, onder meer initiatiefnemer van de Vrijheidssoep en Vrijheidspont serveert op de pont zijn twist op de Vrijheidssoep van 2022. Over het bijzondere initiatief zegt hij: “In 2020 ontwikkelden we de Vrijheidssoep: een Vrijheidsmaaltijd in blik waardoor we in het coronajaar toch samen konden eten.

Toen ontstond onze droom om deze maaltijd uit te laten groeien tot een concept waarbij we heel het land samen kunnen laten dineren. Dit jaar heeft Nadia Zerouali een fantastisch recept ontwikkeld waarmee we hopen honderdduizenden mensen te verbinden. Het is geweldig dat we deze soep dit jaar op zo’n iconische Amsterdamse locatie met elkaar kunnen delen.”

Kaartjes

Kaartjes zijn te koop via de website van de Tolhuistuin en kosten €7,50. De Vrijheidspont vaart in totaal 4 keer en duurt 45 minuten. De tijden zijn: 17:30 -18:15, 18:45 - 19:30, 20:00 - 20:45, 21:15 - 22:00.



(Foto bij dit artikel: ©Sander van Weert)

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies