René Pluijm start podcast met de titel Pluijm's Eetbare Podcast

René Pluijm start podcast met de titel Pluijm's Eetbare Podcast

Vorig artikel Volgend artikel

Al jaren is chef René Pluijm op televisie met verschillende programma’s over reizen en eten. Een van zijn meest succesvolle programma’s is natuurlijk Pluijm’s Eetbare Wereld. En daar komt nu ook een podcast-variant van: Pluijm’s Eetbare Podcast.

De culinaire duizendpoot en algehele topvent probeert in zijn nieuwe podcastreeks samen met zijn gast(en) erachter te komen wat het is dat onze zintuigen in vervoering brengt. Dat doet hij op een voor hem kenmerkende manier: puur, oprecht en ongezouten.

Culinaire belevingen

Voor de eerste aflevering is Pluijm gaan zitten met cognitief psycholoog en neurowetenschapper Ayca Szapora om te praten over waarom culinaire belevingen zulke bijzondere belevenissen zijn. Zo komt de insula cortex die smaaksensaties opslaat alsof ze onder deel zijn van je eigen lichaam ter sprake en ook wat de beleving van smaak zegt over je vermogen tot reflectie en hoe verfijnd je bent.

Wekelijkse podcast

Iedere week verschijnt er een nieuwe aflevering van de podcast. Het gesprek met Szapora is in twee delen opgeknipt zodat de eerste twee afleveringen van Pluijm’s Eetbare Podcast met Szapora zijn. De volgende weken schuiven onder meer auteurs, muzikanten, ondernemers en wetenschappers aan.

De reeks gaat onder meer in op het vraagstuk over onze zintuigen, maar schuwt ook de actualiteiten niet en gaat natuurlijk ook over het leven van de gasten waarmee Pluijm in gesprek gaat. Zo werd het gesprek met Szapora opgenomen op de dag dat de mondkapjesplicht in ging, logisch dat zoiets dan voorbijkomt.

Pluijm's Eetbare Podcast is te luisteren via alle bekende podcastplatformen en iedere woensdag verschijnt er een nieuwe aflevering.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies