Fleur bewijst dat gezond en lekker eten prima samen gaan. Op Eatly deelt ze haar favoriete recepten en tips.
5 tot 10% van alle groente en fruit wordt weggegooid omdat het er een beetje anders uitziet. Een komkommer die krom is of een paprika met een paar uitstulpingen. Ze smaken prima maar toch halen ze ons bord niet. De meeste mensen laten ze links liggen omdat ze de perfecte variant willen. Vaak komen deze gekke groenten en het vreemde fruit al niet eens meer in de schappen van de supermarkt of groenteboer omdat we het toch niet kopen. Zonde want er is niks mis mee. Ze smaken hetzelfde en je kunt er dus net zo goed een heerlijke soep of roerbakschotel van maken.
Bij Kromkommer hebben ze zich een jaar geleden bekommerd om alle groente en fruit die buiten de boot vallen. Ze hebben een groot netwerk opgezet wat ze Krommunity noemen. In dit netwerk zitten telers, winkels en horeca om zo samen er aan te werken dat niet alle gekke groenten in de kliko verdwijnen maar juist op onze borden en in de schappen van de winkels.
Van 18 t/m 31 mei heeft Kromkommer een pop-op shop geopend in Hoog Catharijnen in Utrecht waar ze gekke groenten, verse sapjes en lekkere soepjes verkopen. Daarnaast kun je ook binnenlopen om een gratis workshop te volgen.
Kijk voor het programma op www.kromkommer.com