
Zoë is Junior Content Creator met een passie voor communicatie. Ze houdt zich bezig met content marketing en vindt het leuk om nieuwe dingen uit te proberen en zichzelf steeds verder te ontwikkelen. Naast haar studie Communicatie sport ze graag.
Goed nieuws: vanaf 16 september kun je al het lekkers van bakkerij Fort Negen ook thuis laten bezorgen via de app Crisp. Gewoon met één klik, door heel Nederland. Nu hoor ik je denken, wat kan ik daar dan allemaal halen? Denk aan de beroemde kaassoufflé-sandwich, het stevige boeren desembrood, de zachte roomboter brioche en de populaire cruffin. Alles vliegt als warme broodjes over de toonbank en zo de deur uit bij Fort Negen. Ik vind het leuk dat een lokale bakkerij met zo’n grote naam nu ineens overal in Nederland te bestellen is. Dit soort verhalen hoor je niet vaak over bakkers.
Op social media zagen mensen het al snel: Fort Negen is geen gewone bakkerij. Je vindt hier smaken van over de hele wereld, maar met een eigen twist. Neem bijvoorbeeld een hap van de croissant met amandel-frangipane en je proeft smaken die je normaal alleen in Parijs vindt.
Maar waar komt deze kwaliteit en creativiteit vandaan? Het simpele antwoord is het sterrenteam van Fort Negen met eigenaar Maarten Langeslag Voorop. Maarten werkte vroeger in de keuken van sterrenrestaurant De Kas. Die manier van denken en werken nam hij mee naar zijn eigen bakkerij in Amsterdam-West. Hij gebruikt alleen ingrediënten van kwaliteit en maakt net als een restaurant elke week nieuwe specials. Soms met seizoensproducten, soms met iets wat hem op dat moment inspireert. Wat mij inspireert zijn de specials van Fort Negen. Het zorgt bij mij voor meer nieuwsgierigheid en gewilligheid om te bestellen en het zorgt er natuurlijk ook voor dat mensen kunnen blijven bestellen, want je vindt iedere week wat nieuws!
Voor die specials en de vaste favorieten staat inmiddels heel Amsterdam in de rij. En nu, samen met de app Crisp, kan iedereen in heel Nederland Fort Negen proeven. Maar let op: op=op.
Een van de toppers die je via Crisp kunt bestellen is de croissant met amandel-frangipane van Fort Negen. In Frankrijk wordt die gemaakt van croissants van gisteren, zodat er niets weggegooid hoeft te worden. Bij Fort Negen is de croissant zelfs zo populair dat ze er juist elke dag extra voor bakken.
Naast de amandelcroissant zijn er nog meer favorieten: het bekende boeren desembrood en de Franse canelés. Het desembrood krijgt zijn lekkere smaak en stevige structuur door de desemstarter en het wordt gemaakt van biologische, steengemalen granen van Nederlandse boeren die dit duurzaam verbouwen. Dankzij dit proces krijg je een brood dat écht bijzonder smaakt. Een écht pluspunt als je het mij vraagt.
De canelés ‘Caramel Noir’ zijn kleine Franse gebakjes met een knapperige, gekarameliseerde buitenkant en een zachte en romige binnenkant. Perfect bij de koffie of als toetje. Zelf zou ik deze gelijk willen uitproberen!
De bakkers van Fort Negen weten alles van granen, smaken en bakken. Hun kennis en maar liefst 200 recepten zijn nu verzameld in een nieuw receptenboek. Dit boek kun je vanaf 16 september bestellen via de Crisp-app. Ik hou ervan als bakkers of chefs hun kennis delen in een boek. Het voelt alsof je een kijkje in de keuken krijgt en dat maakt me nieuwsgierig om zelf iets te bakken.
Eén van de recepten uit het boek is een heerlijke broodpudding van desembrood met appel, rozijnen en kaneel. Handig, want zo kun je ook stukjes boeren desembrood die je over hebt, omtoveren tot een lekker toetje.
De producten van Fort Negen zijn vanaf 16 september tijdelijk te koop via de Crisp-app. Wil je er als eerste bij zijn? Schrijf je dan in voor early acces. Handig dat je alles nu via een app kunt bestellen. Zeker als je wat verder van Amsterdam woont.
Zoë is Junior Content Creator met een passie voor communicatie. Ze houdt zich bezig met content marketing en vindt het leuk om nieuwe dingen uit te proberen en zichzelf steeds verder te ontwikkelen. Naast haar studie Communicatie sport ze graag.