Foodies draait warm voor kerst met Het Grote Kerstnummer

Foodies draait warm voor kerst met Het Grote Kerstnummer

Vorig artikel Volgend artikel

Ieder jaar komt foodmagazine Foodies met een tof decembernummer, dat is ook dit jaar het geval. In aanloop naar de decembereditie heeft het magazine een onderzoek laten doen onder haar lezers naar hoe men het liefst uitpakt tijdens kerst. Hieruit blijkt dat de meeste mensen voor een driegangendiner gaan met kerst.

Dat is volgens brand manager van het blad, Yvonne Doorten, heel logisch: “Drie gangen geven dat luxe gevoel wat je ook hebt als je in een restaurant gaat eten, maar het is wel nog steeds overzichtelijk. Als je het slim aanpakt kun je veel dingen al voorbereiden en dus zelf ook lekker veel aan tafel zitten. Bij vijf of acht gangen wordt dat al lastiger.”

Extra aankleding

Uit het onderzoek bleek ook dat men met kerst lekker uit wil pakken. Doorten vult aan: “Uit hetzelfde onderzoek bleek dat veel mensen hun diner graag aankleden met goede wijn of een lekker aperitief. Wat mij betreft de perfecte manier om je menu nét dat beetje extra luxe te geven, zonder extra gangen toe te voegen.”

Samen genieten

Dit jaar staat Het Grote Kerstnummer in het teken van thuiskoken en samenzijn met geliefden. Doorten: “We hebben ervoor gezorgd dat we een ruime keuze aan gerechten hebben, van sjieke soepen tot toffe toetjes en alles ertussenin. Zo kun je aan de slag met je eigen bisque (kreeftensoep), porchetta met truffel, confit de canard of vis in zoutkorst. Die laatste is een echte eyecatcher op je kersttafel!”

Terugblik

Het idee is ook om in het nummer terug te blikken op 2022. “Zo hebben we een mooi kerstthema gemaakt met Emma de Thouars, Vanja van der Leeden en Yvette van Boven. Voor ons zijn dat dé culinamen van dit jaar. Maar ook Pien Wekking van @pienlaathaaretenzien op Instagram ging viral met haar recepten en daarom hebben we ook haar gevraagd naar haar favoriete kerstgerechten. Allemaal als menu-inspiratie voor de lezer!”

Het Grote Kerstnummer ligt vanaf 10 november in de winkels en is online te bestellen op de website van Foodies.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies