Eatly tipt: De 13 must see foodseries op Netflix

Eatly tipt: De 13 must see foodseries op Netflix

Vorig artikel Volgend artikel

Het is door de zengende hitte deze week misschien niet het moment om series te bekijken (of juist wel natuurlijk), toch hebben we een lijst samengesteld met de hongeropwekkende series die nu op Netflix te vinden zijn.


Chef’s Table

Chef’s table moet natuurlijk op deze lijst staan. Het is de eerste originele serie op dit gebied van Netflix die wereldwijd een hit werd. Heel veel woorden hoeven er dan ook niet aan vuil te worden gemaakt. Neem plaats aan de chef’s table bij de beste chefs van de wereld en laat je meenemen in hun wereld.

Las chronicas del taco (Taco Chronicles)

Las chronicas del taco is een serie met de taco in de hoofdrol. Alle verschillende stijlen taco’s komen aan bod, de geschiedenis en vooral ook welke invloeden van buitenaf invloed hebben gehad op de verschillende vullingen. Het is onmogelijk om een aflevering te kijken en daarna niet enorme trek te hebben in een taco.

The Mind of a Chef

Aan de hand van verteller Anthony Bourdain word je de eerste seizoenen van The Mind of a Chef meegenomen in het hoofd van Koreaans-Amerikaans chefkok David Chang. Hij gaat in deze serie op een culinaire zoektocht. Hij onderzoekt de essentie van gerechten en de eetcultuur in steden over de hele wereld.

Cooked

Michael Pollan bekijkt op basis van de natuurelementen: water, lucht, vuur en aarde in deze serie de evolutie van de manier waarop voedsel klaargemaakt wordt en welke invloed het heeft op de manier hoe mensen hierdoor samenkomen. De rode lijn is de tradities die er rondom koken zijn ontstaan en hoe die nog altijd nageleefd worden.

Million Pound Menu

Dit is een BBC-serie waarbij mensen in competitieverband de kans krijgen om een eigen restaurantconept uit te werken en uit te proberen. Een groep investeerders heeft de kans om al dan niet te investeren. Op het einde van het seizoen komt er een winnaar die met input van de investeerder ook daadwerkelijk het restaurant mag beginnen.

The Chef Show

Dit is eigenlijk een mix tussen een talkshow en een kookprogramma. Acteur en regisseur Jon Favreau kookt en eet met allerlei bekende (film)sterren. Wat ze op tafel toveren is echt om te watertanden. Tijdens het koken en eten komen verschillende ontboezemingen aan het licht.

Somebody feed Phil

Phil Rosenthal is de bedenker van sitcom ‘Everybody loves Raymond’ en reist in deze serie de hele wereld over om te eten. Dat is verder helemaal geen nieuw concept, maar Rosenthal heeft een bepaalde innemendheid en awkwardness die je aan het scherm gekluisterd houden. Daarnaast komen er zo veel heerlijke gerechten in voor, dat je na iedere aflevering zelf het liefst ’t vliegtuig instapt.

Salt - fat - acid - heat

Is een serie met dezelfde naam als de bestseller van Samin Nosrat. In haar ogen zijn dit de elementen die ieder gerecht moet hebben. Beheers je die tot in de puntjes, dan kun je volgens haar alles in de keuken maken. In de serie neemt Nosrat je mee op een culinaire reis die al deze facetten onderzoekt, uitprobeert en zelf klaarmaakt. Vooral da laatste is voor de thuiskok heel handig; je krijgt namelijk veel goede bruikbare tips voor in de keuken.

Food on the go

Hoe verging het de Italiaanse immigranten die naar Amerika vertrokken om daar een nieuw bestaan op te bouwen op het gebied van eten? De rijke Italiaanse eetcultuur mocht niet verloren gaan, maar hoe was het samen te voegen met die van de Amerikanen? Deze docu geeft hier een goed beeld van.

Ugly Delicious

Het is misschien wel te typeren als een soort spin-off van ‘Mind of a Chef’ aangezien chefkok David Chang op onderzoek gaat naar de essentie van goede gerechten. Mogen ze lelijk zijn? Wat is comfort food? Wat kun je maken als chef? Mag je gasten voor de borst stoten met je gerechten? Hoe breng je verschillende eetculturen samen zonder dat het ‘confussion’ wordt?

Street food

Iedereen die maar iets van eten weet, zal je altijd aanraden in welk land je ook bent: probeer lokaal street food. Dat is de beste manier om tot de essentie van de eetcultuur van een land te komen. De gerechten gaan van generatie op generatie en worden soms al 60 jaar op dezelfde manier klaargemaakt. Geen poespas maar pure smaken. Street Food neemt je mee op reis langs verschillende Aziatische landen en brengt je in contact met de helden die deze goddelijke gerechten klaarmaken.

The final table

In deze kookcompetitie gaan 24 internationale chefs in koppels van twee de strijd met elkaar aan door middel van het beheersen van negen type keukens. Ze worden (enorm) kritisch beoordeeld door een panel van internationale topchefs.

Rotten

Deze serie neemt de voedselindustrie onder de loep en alle donkere kanten ervan. Welke invloeden hebben de grote voedselconglomeraten op lokale boeren en voedselproducenten? Hoe maken regels het voor kleine bedrijven onmogelijk om het hoofd boven water te houden? Rotten laat zien hoe verrot het systeem is en welke leugens er jarenlang aan consumenten zijn verkocht als waarheid.

Wes van Geneijgen

Is editor-in-chief a.i. van Eatly.nl. Werkt als freelance journalist en copywriter. Wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies