Boretti opent bbq-seizoen met introductie nieuwe lijnen barbecues en buitenkeukens

Boretti opent bbq-seizoen met introductie nieuwe lijnen barbecues en buitenkeukens

Vorig artikel Volgend artikel

Het Italiaanse merk Boretti ken je misschien wel van de keukenapparatuur, maar het bedrijf maakt ook barbecues en buitenkeukens. Vorige week vrijdag introduceerde Boretti tijdens een event bij Capital C in Amsterdam twee nieuwe lijnen barbecues en buitenkeukens, met voor het eerst een eigen kamado barbecue.

Tijdens het event werd de Italian Culinary Lifestyle ten volle uitgedragen met allerlei culinaire gerechtjes van de barbecues in allerlei bereidingen. Matthijs Wilhelmus, Head of Marketing, over de opening: “De start van het barbecueseizoen is voor ons een feestelijk moment. Daarom wilden we met collega’s, vrienden en fans van Boretti een moment nemen om weer de verbinding met elkaar op te zoeken.”

Italian Culinary Lifestyle

Het merk is al ruim 25 jaar op de Nederlandse markt actief en begon ooit met het verkopen van fornuizen. Later werd dit uitgebreid naar in- en outdoor keukenproducten. De volgende stap was om een breed scala aan culinaire accessoires te introduceren. Op die manier kun je bij Boretti terecht om van een leren pannenlap tot een stijlvol fornuis een Italiaans tintje te geven.

Kamado bbq

Op het event presenteerde Boretti ook voor het eerst een kamado-barbecue: de Ceramica. Deze heeft een X-frame en een op maat gemaakte afwerking van keramische behuizing om het een elegante blikvanger te maken. Hij is er in twee formaten (medium en large) en is makkelijk te verplaatsen door de vier wielen. Hij heeft een duo-level kooksysteem en ene top-vent om bij alle weersomstandigheden de ideale kooktemperatuur te reguleren.

Buitenkeuken

De nieuwe Imperatore buitenkeukenlijn bestaat uit drie verschillende gasbarbecues: de Imperatore Nero 4B, Imperatore Nero 5B en Imperatore Nero BI. Die 5B heeft vijf gasbranders van 4,3kW, een ingebouwde infrarood-achterbrander en een messing zijbrander. Dankzij de krachtige infraroodbrander kunnen er uitzonderlijk hoge temperaturen behaald worden tijdens het barbecueën. Daarnaast beschikt hij over twee bijzettafels en twee lades met softclose systeem om keukengereedschap in op te bergen.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies